:

:

:

Kampus Cezaevinin Yerleşkesi Tamamlandı

Tarsus’ta yapımı tamamlanan ve Türkiyenin en kapsamlı ve özellikleri ile dikkat çeken Cezaevinin tutuklu yerleşkesi tamamlandı.
Tarih: 17 Mayıs 2017 Çarşamba 11:16
Kampus Cezaevinin Yerleşkesi Tamamlandı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus’a bağlı Alifaki Mahallesi sınırları içerisinde yaklaşık üç yıl önce yapımına başlanan Cezaevinin yapımı 110 Milyon Sekiz yüz seksen bin lira  + Kdv’ye mal olan Yeni Kampüs Cezaevi İnşaatı uzaktan bakınca büyük bir mahalleyi andırıyor.

İçerisinde Lojman, Sosyal Tesisler, Sera, Spor Alanları,Tarım Alanların bulunduğu Kampüs Cezaevinde 8 bin mahkumun yanı sıra 2500 personel görev yapacak

Tesis içinde içerisinde 1 adet kadın ceza infaz kurumu,1 adet çocuk cezaevi, 1 adet tarım ceza infaz kurumu, 3 adet T tipi ceza infaz kurumu, idari ve sosyal tesisler, tarım cezaevi, iş yurdu müdürlüğü, kadın cezaevi için kreş, çarşı binası, sağlık ocağı, jandarma binası, T tipi ziyaretçi binası, çok amaçlı salon, hizmet binaları yer alıyor.

Yeni ceza evinde ayrıca tarım, tekstil, temizlik gibi çok sayıda değişik alanda üretime yönelik işlevler hayata geçilecek.

Tarım tekno parkı olarak bilinen organik tarımsal üretim yapılacak ve söz konusu üretim merkezlerinde hükümlüler çalıştırılacak. Tarım Cezaevi İş Yurdu Müdürlüğünde çalışmalarıyla tutuklu ve mahkumlar üretime katkı yaparak, kendi ekonomilerine katkı sağladıkları gibi meslek sahibi de olarak toplumsal yaşama kazandırılmaları sağlanacak. 

Bu haber toplam 2614 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1