:

:

:

"İstiklal Marşı'mızı Anlamak Konferansı" Düzenlendi

Tarsus Üniversitesi tarafından organize edilen “İstiklal Marşı’mızı Anlamak” konulu konferans gerçekleştirildi
Tarih: 5 Mart 2020 Perşembe 17:50
"İstiklal Marşı'mızı Anlamak Konferansı" Düzenlendi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında, Tarsus Üniversitesi tarafından organize edilen “İstiklal Marşı’mızı Anlamak” konulu konferans gerçekleştirildi.

Ankara Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nurullah Çetin, Ticaret Borsası salonunda düzenlenen ve özellikle Tarsus Üniversitesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği konferansta yaptığı konuşmada, “Türk milletinin tam bağımsız ve bağlantısız bir millet ve devlet olarak var olma iradesinin toplumsal bir sözleşme yani milli mutabakat metni olan İstiklâl Marşı’mızın, Milli Mücadelemizi verdiğimiz var olma yada yok olma savaşının tam ortasında yazıldı” dedi.

Yoğun bir araştırma sonucu İstiklal Marşı’nın bilgisel derinliğine ulaşmaya çalıştığını ve bu bağlamda yaptığım tahlilin, İstiklâl Marşı’nın ruhunu daha iyi yansıtma çabası olduğunu ifade ettiğini vurgulayan Nurullah Çetin, “Yaşadığımız bu topraklar  sıradan bir toprak değildir. Vatan başka bir şeydir. Bizi millet yapan özgür kutsal mekandır.  Vatan kutsaldır. Biz zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Şehitlik yapılabilecek en büyük fedakârlıktır. Bir insanın en büyük serveti itimat ve güvenilir olmaktır. Biz emaneti atalarımızdan emanet aldık, bizde bizden sonrakilere emanet edeceğiz. Atalarımız çocuklarımız ve torunlarımız özgürce yaşasın diye bu vatanı ve toprakları korumuştur. Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın. Mehmet Akif Ersoy, milletimizin var oluş mücadelesi verdiği Kurtuluş Savaşı'nın manevi önderidir. Allah bize bir kez daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diye konuştu.

Konferansın ardından Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Ticaret Borsası Başkan yardımcısı Ali Seçer, konferansın konuşmacısı Prof. Dr. Nurullah Çetin’e birer plaket verip, teşekkür ederken, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Hasan Şanlı ise patenti Tarsus’a özgü olan Sarıulak zeytininden elde edilen zeytinyağı takdim etti.

Etkinliğe Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Emniyet Müdürü Ercan Elbir, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ali Deran, Genel sekreter Prof. Dr. Mehmet İnce, Tarsus Üniversitesi öğretim üyeleri Dr. Onur Başar Özbozkurt, Dr. Fatih Kaplan, Ticaret Borsası Başkan yardımcısı Ali Seçer ve çoğunluğunu Tarsus Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu kalabalık bir topluluk katıldı.

Bu haber toplam 622 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2