:

:

:

İŞGEM’ler, İstihdama Katkı Sağlamaya Devam Ediyor

Müdür Adem Gül, “Her İki İŞGEM’de Bin 300 Kişi Çalışıyor”
Tarih: 7 Ocak 2019 Pazartesi 10:44
İŞGEM’ler, İstihdama Katkı Sağlamaya Devam Ediyor
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus İŞGEM Genel Müdürü ve İŞGEMLER Birliği Derneği Başkanı Adem Gül, bin 300 kişinin 1. ve 2. işgem’ler de istihdam edildiğini belirtti.

İmalata dayalı her sektör dalında işletme sahiplerinin üretime katkı sunmaya devam ettiğini ifade eden Müdür Adem Gül, “İŞGEM 1’de 115, İŞGEM 2’de 30 işletme bulunuyor. Toplamda ise Bin 300 istihdam ediliyor.

İşgemler aslında herkesin çok rahat anlayabileceği şekilde bir kuluçka merkezi olduğunun altını çizen Tarsus İŞGEM Müdürü Adem Gül, “Kurulacak bu işletmeler kuluçka merkezinde kendini idame ettirebilecek konuma geldiklerinde bu kuluçka merkezlerinden ayrılıp bundan sonraki işletme yaşamını kendilerinin kuracağı yuvalarında, merkezlerinde devam ederler. Yeni kurulan bu işletmelerin kuluçka merkezinde üç ile beş yıl arasında kalmaları uygun görülmektedir”

Tarsus İŞGEM Genel Müdürü ve İŞGEMLER Birliği Derneği Başkanı Adem Gül, “İşgemler işletme kuranlara ilk iki yıl kira desteği sağlanıyor. Enerji, su, telefon, güvenlik, ruhsat, oda kaydı, eğitim, SGK, vergi konularında desteklenmeli ve üçüncü yıldan itibaren destekler kademeli olarak azaltılıyor ve beşinci yılından itibaren işgemden ayrılıyor”dedi.

Bu haber toplam 7307 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2