:

:

:

İğne Oyası Ve Yörük Kültürü Evi Ziyareti

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Çamlıyayla Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen İğne Oyası ve Yörük Kültürü Evi'ni ziyaret etti.
Tarih: 26 Nisan 2017 Çarşamba 09:50
İğne Oyası Ve Yörük Kültürü Evi Ziyareti
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı'dan, burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Borsa Başkanı Kaya, zengin bir kültüre sahip olan ilçenin değerlerinin yaşatılması adına çalışmalar yapılan Başkan Tepebağlı'ya teşekkür etti.

Çamlıyayla Belediyesi İğne Oyası ve Yörük Kültür Evi'nin bölgemizin kültür tabiatına ışık tuttuğunun altını çizerek Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya "Özellikle iğne oyası geçmişten geleceğe taşınan çok önemli bir geleneksel el sanatımız. İğne oyasının en iyi şekilde sadece ülke içinde değil, tüm dünya ülkelerinde tanıtılması için yoğun bir gayret gösteren Çamlıyayla Belediye Başkanımızı kutluyorum" dedi.

Yörük ataların eşyalarının sergilendiği müzeye hayran kalan Başkan Murat Kaya" Şunun altını çizerek belirtmek isterim ki, bunlar bizim kültürümüz açısından çok önemli eserler. Geçmiş ile bugünü birbirine bağlıyor.

Değerlendirilmeseler belki de atılıp yok olacaklardı.Yeni nesillere Yörüklerin tanıtılması gerektiğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı ise, 2016 Temmuz ayında faaliyete geçen ve bölge haykının yoğun ilgi gösterdiği İğne Oyası ve Yörük Kültür Evi'ne son günlerde yurtiçi ve yurt dışından ziyaretçilerin geldiğini belirterek "İğne oyası artık Çamlıyayla ile özleşti. Namrun ya da Çamlıyayla denildiği zaman ise akla iğne oyası geliyor. Her bir iğne oyasının farklı anlam ve değeri vardır. Bizler Çamlıyayla Belediyesi olarak el emeği göz nuru iğne oyalarımıza sahip çıkıyoruz" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Tepebağlı, zengin bir kültüre sahip olan ilçenin değerlerinin yaşatılması adına çalışmaların devam ettiği sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 571 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2