:

:

:

Hasta Hakları Günü’nü Çiçek Vererek Kutladılar

26 Ekim Dünya Hasta Hakları Günü, çeşitli etkinliklerle sağlık dünyası tarafından kutlandı. Medical Park Tarsus Hastanesi yöneticileri ve hemşireleri de hastaları ziyaret edilerek karanfil verdi.
Tarih: 27 Ekim 2017 Cuma 10:39
Hasta Hakları Günü’nü Çiçek Vererek Kutladılar
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

26 Ekim Dünya Hasta Hakları Günü, birçok sağlık kuruluşunda olduğu gibi Medical Park Tarsus Hastanesi’nde de kutlandı. Hastanenin yöneticileri ve hemşireleri, yatarak tedavi ve muayene için gelen hastalar ile yakınlarına karanfil dağıttı. Medical Park ekibi, Hasta Hakları Günü’nü kutlayıp sohbet ettikleri hastalar ve yakınlarına hasta hakları hakkında bilgilendirme de yaptı. Hastanede ayrıca stant kurulup, hasta haklarıyla ilgili broşür dağıtıldı.

YASAL GÜVENCE ALTINDA

Hastanede görev yapan Hasta İletişim Uzmanı Sezen Özcan Kırmızı, artık hastaların hakları konusunda eskisine göre çok daha bilinçli olduğunu söyledi. Kırmızı, “Birçok kamu kurumu ve sivil toplum örgütleri, hasta hakları konusunda bilgilendirme çalışması yapıyor. Bu nedenle hastalar hangi haklara sahip olduğunu biliyor” dedi. Sezen Özcan Kırmızı, Türkiye’de hasta haklarının, 1994 yılında yayınlanan Dünya Tıp Birliği Amsterdam Hasta Hakları Bildirgesi çerçevesinde yasal güvence altında olduğunu belirtti.

ANA HATLARIYLA HASTA HAKLARI:

“Hastaların sağlık kurumları ve sağlık çalışmalarıyla ilişkilerinde, bir insan ve hasta olarak sahip olduğu haklar bütünü” olarak tanımlanan hasta hakları şu ana başlıklardan oluşuyor:

Sağlık hizmetlerinden faydalanma, Eşit hizmet alma, Güvenlik, Hizmet alacağı kurumu seçme ve değiştirme,  Hizmet alacağı personeli seçme ve değiştirme,  Tedaviye rıza, Tedaviyi reddetme, Mahremiyet,  Bilgi edinme, Ziyaretçi ve refakatçi,  Dini vecibeleri yerine getirme.

Bu haber toplam 8627 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2