:

:

:

Gülek 28 Mayıs Sosyal Tesisleri Hizmete Açıldı

Başkan Şevket Can, “Kardeşliğin ve Huzurun Adresiyiz”
Tarih: 10 Aralık 2018 Pazartesi 09:35
Gülek 28 Mayıs Sosyal Tesisleri Hizmete Açıldı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan, eski Gülek Belediye binası sosyal tesis olarak hizmete açıldı.

2014 öncesi kapanan 5 belde belediyesinden biri olan Gülek Mahallesi'ndeki eski belediye binası “Gülek 28 Mayıs Sosyal Tesisleri” olarak düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İlk olarak söz alan Gülek Mahallesi Muhtarı Cafer Ertan, “Şevket Can başkanımıza yaptığı bu tesis için teşekkür ediyorum. Gülek mahallemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Daha sonra söz alan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can göreve geldikleri günden bu güne kadar 50 açılış yaptıklarını söyledi.

336 BİN HEMŞEHRİMİZE HİZMET EDİYORUZ

336 bin Tarsusluya hizmet verdiğini belirten Başkan Can, “2014 yılı öncesinde Gülek, Yenice, Yeşiltepe, Bahşiş ve Atalar belde belediyelerimizdi.

Yeni büyükşehir yasasıyla birlikte 5 tane belde belediyemiz kapanarak Tarsus Belediyemizin birer mahallesi haline dönüştü. 2014 seçimi öncesi şehir içindeki 45 mahalleden sorumluyduk. Yeni yasayla birlikte kapanan 5 tane beldeyle birlikte Tarsus Belediyesi olarak toplam 129 tane mahallemiz oldu. Gelirimiz yüzde 60 azalmasına rağmen biz de mesai arkadaşlarımızla beraber gündüz yorulmadan gece uyumadan var gücümüzle 336 bin hemşerimize hizmet etmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşadık yaşamaya da devam edeceğiz.

Gülek mahallemizde bulunan bu eski belediye binamızı restore ettik. Binamızı muhtar odası, Halk Eğitimle beraber hizmet vereceğimiz meslek edindirme kursu olarak düzenleyeceğiz. İlk etapta dikiş-nakış olacak ve devamı da gelecek. Ayrıyeten bilgisayar odası, okuma salonu olarak düzenledik. Burada görevli olan bir tane belediye personelimiz belli saatlerde çay dağıtacak. Herhangi bir ücret talep etmeyecek" dedi.

KARDEŞLİĞİN VE HUZURUN ADRESİYİZ

Huzurun adresi olduklarının altını çizen Başkan Can, "Bizim işimiz mesleğimiz belediyecilik. Biz belediyeciliğin de siyasetin de çıraklığından geliyoruz. Bizim görevimiz sadece yol, park yapmak değil, huzurun ve kardeşliğin adresi olmaktır. Her mahallemizde Gülek Mahallesi gibi vatansever, milletsever, bayrak sever insanlarımızın sayısını arttırmamız lazım.

Çünkü bizim birlikteliğe, kardeşliğe ve huzura ihtiyacımız var. Bizleri değerlendirirken bir de bu şeklide değerlendirin. Bizler 94 yılından bu güne kadar hizmetin, kardeşliğin, huzurun, birliğin ve beraberliğin adresi olduk” şeklinde konuştu.

Belediyeciliği çok iyi bildiklerini belirten Toroslar Belediye Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, ‘’bu anlamda da hiç mütevazi olamayacaklarını’’ ifade etti.

Başkan Tuna, ‘Belediyecilikte 3 önemli husus vardır. İşinizle ilgili olacaksınız. İşinizle ilgili bilgili olacaksınız ve işinizi takip edeceksiniz. Çünkü biz genç beyinlerimizle ve dinamik yapımızla bu işleri takip edebilecek nitelikteyiz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 310 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 4