:

:

:

GES, Yarın Açılıyor

Belediye Başkanı Şevket Can, “Yılda 4 Milyon Elektrik Üretimi Gerçekleştireceğiz”
Tarih: 18 Ekim 2018 Perşembe 10:40
GES, Yarın Açılıyor
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

 

 

Tarsus Belediyesi tarafından yapılan Türkiye’ye rol model projelerden olan Pazar yeri, belediye binaları çatılarına konuşlandırılan Güneş Enerjisi, yarın 13.30’da Yeni Mahalle’de düzenlenecek törenle açılacak.

Üretken belediyecilik anlayışı ile projeler geliştirdiklerinin belirten  Belediye Başkanı Şevket Can, Güneş Enerjisi Santralleri (GES) projesi ile belediye olarak elektriklerini kendilerinin ürettiğini ifade etti.

Başkan Can, “Kalıcı ve değer katan projeler üretmeye gayret ettik. Mücadelemiz hep bu yönde oldu. Göreve geldiğimiz günden bu yana bu projemizle birlikte 43’ncü açılışımız olacak.

Üretken Belediyecilik anlayışı ile çalışıyoruz.  Mevcut Pazar yeri çatılarına güneş panellerini yerleştirdik. Ayrıca belediye yerleşkemizdeki bazı müdürlük binalarımızın çatılarına da aynı panellerden konuşlandırdık.

Toplam lisansımız 3.5 megawatt. Yılda 4 milyonluk elektrik üretimi gerçekleştireceğiz. Hem elektrik masrafımız ortadan kalkacak hem de belediye olarak elektrik üretiminden gelir elde edeceğiz.                          

Bu proje çok önemli bir proje. Hem çevreci bir proje hem de ekonomik katkı sağlayan bir proje şehrimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Şevket Can, yarın saat: 13.30’da Yeni Mahalle Pazar alanında düzenlenecek olan açılış törenine bütün vatandaşları davet etti.

 

Bu haber toplam 316 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1