:

:

:

‘Evde Çocuk Bakım Elemanı’ Kursiyerlerine Sertifikaları Dağıtıldı

Kaymakam Yüksel Ünal, ‘Mesleklerinizi Aşkla Yapın’
Tarih: 16 Kasım 2017 Perşembe 11:44
‘Evde Çocuk Bakım Elemanı’ Kursiyerlerine Sertifikaları Dağıtıldı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Soroptimist Başkanı Aydan Dirik, “Genç Kızların ve Kadınların Yaşamlarını Değiştirmek İçin Hepimiz Birer Gönüllüyüz” -Aygül TUNÇ İLHAN- Tarsus’ta açılan ‘Evde Çocuk Bakım Elemanı’ kursunu tamamlayan 18 kursiyerlere belgeleri verildi.

Tarsus Şelale Soroptimist Kulübü, Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu Tarsus Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile ‘Evde Çocuk Bakım’ kursunu başarı ile tamamlayan 18 kursiyerlere, Tenis Kulübünde düzenlenen tören ile sertifikaları dağıtıldı.

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahmut Erin, Belediye Başkan Yardımcısı Serap Kurtçu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, İlçe Emniyet Müdürü Halis Ünal, İlçe Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Süleyman Metin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gürsoy, Tarsus Şelale Soroptimist Derneği yönetici ve üyeleri ve kursu başarı ile tamamlayan kursiyerler katıldı.            

Tarsus Şelale Soroptimistler Kulübü  Başkanı Aydan Dirik, genç kızların ve kadınların yaşamlarını değiştirmek için fırsatlar yaratarak onları geliştirme çabasında olan duyarlı bireylerden oluşan gönüllüler olduklarını söyledi.

Başkan Aydan Dirik, sertifika dağıtım töreninde konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Bizler, Kadın ve Kız Çocukları’nın bireysel ve müşterek özlemlerini hayata geçirdiği ve tüm dünyada güçlü, barışçıl topluluklar yaratmak adına erkeklerle eşit söz hakkına sahip olduğu bir dünya için el ele vermiş bir topluluğuz.

Amacımız uluslararası anlayışın ve barışın ilerlemesi için hükümetlerle ve diğer Organizasyonlarla işbirliği yaparak Soroptimistliğin amaçlarını topluma tanıtmaktır.

Değerli konuklarımız Soroptimistler Birleşmiş Milletler istişare statüsü olan bir sivil toplum örgütüdür.

Kulübümüz 2012 yılında kurucu başkanımız Nuray Okyay önderliğinde hizmetlerine başlamıştır. O tarihten bugüne bölgemizde farklı alanlarda hizmetlerimizi sürdürüyoruz.

Mahallelerimizde yürüttüğümüz “ KADINLARLA ELELE, YÜZ YÜZE” projemiz kapsamında değişik meslek sahibi üyelerimizle buluşturduğumuz kadınlarımıza bilgilendirme yapmaktayız.

Bu kadınlarımıza maddi, manevi destek sağlamaktayız. Kadınlarımızla yaptığımız çalışmalardan ilham alarak, ikinci yılımızda ÇKA (Çukurova Kalkınma Ajansına) hazırladığımız “KAZANAN ELLER, GÜLEN YÜZLER” projesinin onay alması ile “Satış Elemanı” ve “ Pastacılık Kursu”nu başarı ile yürüttük, ardından “Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kursu” da ekleyerek kadınlarımıza bu şekilde iş imkânı sağladık.

Bu çalışmalar sonunda bir hizmet evimiz oldu. Bizler Eğitim alanında gösterdiğimiz faaliyetlerin yanı sıra, başta kadın ve genç kızlar olmak üzere, toplumun her kesimine sunduğumuz hizmetler ile amacımıza ulaşmaya çalışıyoruz.

Her birisi farklı meslek grubundan olan üyelerimizin sunumları ile Liselerde öğrenim gören ve Üniversiteye hazırlanan gençlerimize “ Kariyer Günleri”  düzenleyerek onların meslek seçiminde daha doğru kararlar almalarına aracı olduk.

Yine Kulüp olarak Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde eğitim alan 17 genç kızımıza burs vererek eğitime olan katkımızı sürdürüyoruz.

Kulübümüzün, önem verdiği çalışmaların başında gelen Kadınlarımızın meslek sahibi olmalarına aracı olmak amacıyla düzenlediğimiz meslek edindirme kurslarından birini daha başarı ile tamamlamaktan mutluluk duymaktayız. “Güçlü Kadınlar Güçlü Toplum” inanışından yola çıkarak, hayata geçirdiğimiz “Evde Çocuk Bakımı” kursumuzu başarı ile bitirmiş olan genç kızlarımıza sertifikalarını takdim etmek için bir araya geldik. Bu önemli törende aramızda olduğunuz için hepinize çok teşekkür ederiz.

Kursumuz süresince desteklerini bizden esirgemeyen, değerli üyelerimiz; Meral Akgöz, Esin Esen Delibaş, Derya Özdemir, Zeynep Gül, Elvan Alpaltaş, Pınar Kayrak’a ve  kursiyerlerimize birikimlerini başarı ve özveri ile aktaran Kurs Öğretmenimiz sayın Dürdane Aydın’a teşekkürlerimi sunuyorum”dedi.

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ise herkesin mesleğini büyük bir aşkla yapması halinde başarıya ulaşacağının altını çizdi.

Kaymakam Ünal, öncelikli ilkenin mesleğini sevmek olmalıdır. Elbette çocuklarının bakımını anne-baba yada babaanne-anneanne ve dedeleri bakmalıdır. Ancak gelişen, değişen ve globalleşen dünyada yeni meslek dalları oluşuyor. Bunlardan biride çocuk bakıcılığıdır.  Mesleğini icra eden herkese diyorum ki, ne olursanız olun günümüzde karakter ve ahlak sahibi olunuz” diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra ‘Evde Çocuk Bakım Elemanı’ kursunu başarı ile tamamlayan 18 kursiyere sertifikaları protokole mensup kişilerce verildi.

Bu haber toplam 589 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 3