:

:

:

Esnaf ve Sanatkarın, KOSGEB Kredilerinden Faydalanmasının Kolaylaştırılması İsteniyor

Başkan Erdoğan Yalçın, “Verilecek Teşviklerin Piyasaya Yansıması Süratli ve Olumlu Olmaktadır.”
Tarih: 12 Temmuz 2018 Perşembe 10:32
Esnaf ve Sanatkarın, KOSGEB Kredilerinden  Faydalanmasının Kolaylaştırılması İsteniyor
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erdoğan Yalçın, esnaf ve sanatkarın KOSGEB kredilerinden faydalanmasının kolaylaştırılması gerektiğine vurgu yaptı.

24 Haziran seçimlerinin ardından yeni kabinin de belirlenmesi ile ekonomi için daha önce açıklanan önlemlerin hızla hayata geçirileceğini hatırlatan Başkan Erdoğan Yalçın, “Esnaf ve sanatkarın KOSGEB kredilerinden faydalanması kolaylaştırılması gerekiyor. Esnaf için verilecek bu teşvikler ekonominin canlanması ve reformların gerçekleşmesi bakımından büyük önem taşımaktadır.

Ekonominin temel taşlarından olan esnaf ve sanatkara verilecek teşviklerin ülke ekonomisi adına olumlu gelişmeler sağlayacağına işaret eden Başkan Erdoğan Yalçın, “Esnaf ve sanatkarımız başta olmak üzere küçük ve orta ölçekli işletmelere verilecek teşviklerin piyasaya yansıması süratli ve olumlu olmaktadır.

Bu yüzden esnafımızın krediye ulaşarak ihtiyaçlarını karşılaması ve işini büyütmesi için kamu bankaları tarafından kullandırılan kredilere farklı alternatifler getirilmeli ve krediler sıfır faizli olarak çeşitlendirilmelidir.

 Esnaf ve sanatkarın teminat sorununu aşıp krediye erişmeleri için Kredi Garanti Fonu'ndan daha fazla yararlanmaları sağlanmalıdır.

Bankalar kredi verirken esnaf ve sanatkarın mali sicilini bahane ettiği için tüm bankaların uygulaması zorunlu olan etkin bir sicil affı çıkarılmalıdır.

Esnaf ve sanatkarın KOSGEB kredilerinden faydalanması kolaylaştırılmalıdır. Esnaf için verilecek bu teşvikler ekonominin canlanması ve reformların gerçekleşmesi bakımından büyük önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 305 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2