:

:

:

Erçe, 'Tarsus'taki Ayrımcı ve Şoven Irkçı Tutumun Tüm Yönleri ile Araştırılmasını Talep Ediyoruz'

''Barışa ve kardeşleşmeye en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde sanki özellikle ve bir yerlerde kurgulanmış eylem ve faaliyetler içine girilmektedir.
Tarih: 9 Temmuz 2014 Çarşamba 10:48
Erçe, 'Tarsus'taki Ayrımcı ve Şoven Irkçı Tutumun Tüm Yönleri ile Araştırılmasını Talep Ediyoruz'
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


 Pirsultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şube Başkanı Cuma Erçe, son günlerde Alevilerle ilgili ayrımcılık, hakaret, yok sayma haberlerinde ciddi artışlar gözlendiğini belirtti.



Tarsus'ta Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğünde de duyduğumuzda artık bizi şaşırtmayan bazı gelişmeler yaşandığını ifade eden Başkan Cuma Erçe, ayrımcı ve şoven ırkçı tutumun tüm yönleri ile araştırılmasını ve sorumlular hakkında gerekli idari ve adli takibatın başlatılmasını ve sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılmasını talep ettiklerinin altını çizdi.



Başkan Cuma Erçe, konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamasında şu düşüncelerine yer verdi:



"Barışa ve kardeşleşmeye en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde sanki özellikle ve bir yerlerde kurgulanmış eylem ve faaliyetler içine girilmektedir.



Daha geçtiğimiz günlerde Açık Öğretim Fakültesinde Alevilere hakaret içeren ders notlarının ortaya çıkması bizlerin bir kez daha geldiğimiz yeri sorgulamamıza sebep olmuştur.



Hemen her gün basından ve televizyonlardan ayrımcı, yok sayıcı, asimile edici, fişleyici haberler izliyoruz. Bir de basına yansımayanları var ki, bu ülkenin 21. yüzyılda bile egemen zihniyetten kurtulamadığını gösteriyor. Okmeydanı Cem Evi önünde öldürülen Uğur KURT canımızın olayı üzerinden daha haftalar geçmiş ve 2 Temmuz Sivas Madımak katliamı ve 4 Temmuz Çorum Katliamında yitirdiklerimizi geçtiğimiz hafta içerisinde andık.



Bugün basından takip ettiğimiz şekli (Merhaba gazetesinin haberi ve Sayın Cemal Dolaşmazın köşe yazısı) ile Tarsus Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğünde de duyduğumuzda artık bizi şaşırtmayan bazı gelişmeler yaşanmıştır. Tamamen basın aracı ile duyduğumuz ve ayrıntılarını merak ettiğimiz ayrımcı ve şoven ırkçı tutumun tüm yönleri ile araştırılmasını ve sorumluları hakkında gerekli idari ve adli takibatın başlatılmasını ve sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılmasını talep ediyoruz.



Alevilerin, Sünnilerin, Hıristiyanların, Arapların, Türklerin, Kürtlerin bir arada barış içerisinde yaşadığı kentimizin bu tür utanç verici uygulamalarla anılmasını istemiyoruz.



Yetkilileri göreve çağırıyoruz. Olayın detaylarına girmeyeceğiz. Ancak, Alevilerin ayrımcılığa tabi tutulduğu, hakarete maruz kaldığı her türlü gelişmeyi izlemeyi sürdüreceğiz.



Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak artık yeter diyoruz. Özgürce, barış içinde yaşama isteğimizi ve talebimizi görmezden gelmeyin. Kentimizde de Ülkemizde de herkesin dilini, kültürünü, inancını özgürce yaşamasını ve kardeş kavgasının son bulmasını istiyoruz."dedi



 



 



Bu haber toplam 2600 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1