:

:

:

Engelliler Günü'nde Engelsiz Park Açıldı Başkan Can, "Engellilerimizin Yaşamlarını Kolaylaştırıyoruz"

Tarsus Belediyesi tarafından Kırklarsırtı Mahallesi'nde yaptırılan Engelsiz Park 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde hizmete açıldı. Belediye Başkanı Şevket Can, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için üzerlerine düşen görevi yaptıklarını söyledi.
Tarih: 4 Aralık 2015 Cuma 09:21
Engelliler Günü'nde Engelsiz Park Açıldı Başkan Can, "Engellilerimizin Yaşamlarını Kolaylaştırıyoruz"
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Mersin Büyükşehir Belediye başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Garnizon Komutanı Vedat Topak, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Emniyet Müdürü Salim Çakan, Müftü Hayri Erenay, belediye meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreni engelli öğrencilerin hazırladığı çeşitli müzikal oyunlar ile yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kırklarsırtı Mahalle Muhtarı Mehmet Çülük, mahallelerine yapılan hizmetten dolayı teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Mersin Kent Konseyi Engelliler Komisyonu Başkanı Dursun Aslan, Engelsiz Park ile çok mutlu olduklarını ifade etti.

Aslan, “Tarsus'ta yaşayan bir engelli olarak çok mutlu oldum ve şehrimle gurur duydum. Gerçekten bizler sizlerle olduğumuz zaman, engelli arkadaşlarımız engelsiz bireylerle bir araya geldiği zaman daha çok mutlu oluyorlar ve hayata daha olumlu bakabiliyorlar. Bu park bu ortamı sağlamak için çok önemli bir alan. Çünkü biz engelli bireylerin sizlerle, engeli olmayan bireylerle birlikte aynı ortamda bulunmayı, aynı havayı solumayı, aynı duyguları paylaşmayı istiyoruz” dedi.

Tarsus halkına verdikleri sözleri tek tek verine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Belediye Başkanı Şevket Can,  9'ncu hizmeti hayata geçirmekten gurur duyduklarını belirtti.

Engellilerin faydalanacağı Engelsiz Park'ı engellilerin sosyal hayata daha aktif katılabilmeleri için hizmete geçirdiklerini belirten Başkan Can, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde hizmete kavuşturmanın heyecanı ve mutluluğunu birlikte yaşıyoruz. Belediyemizin hizmet kervanı devam ediyor ve göreve geldiğimiz günden bugüne 9. açılışımızı yaparak siz değerli vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri birer birer yerine getirmenin ve sizlerle daima bir arada olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Bugün, onları anlamanın, en azından anlamaya çalışmanın, Onların çektikleri zorlukları ve hayat mücadelelerini hatırlamanın günü. Bugün, onların yaşamındaki engelleri kaldırmanın, engellerin kaldırılması için gereken adımların atılması günü.

Sizlerden bir süre için, gözlerinizin görmediğini, tek başınıza yemek yeme imkanınızın olmadığını, yada müziğin güzel ritmini duyamadığınızı, çocuğunuzun size seslenmesini işitemediğinizi, çocuklarınızla el ele dolaşmak imkanından yoksun kaldığınızı düşünmenizi rica ediyorum. Sevgili hemşehrilerim, evet tüm engelli kardeşlerimiz bu saydığım şekilde yaşam mücadelesine devam etmeye çalışıyorlar. Tek istedikleri çektikleri bu zor sıkıntıların birazda olsa azaltılması ile ilgili çalışmaların yapılması, hayatlarının biraz daha kolay hale getirilmesi. Onlar kendilerine acınmasını değil, anlaşılmak ve hayatın parçası olmak istiyorlar.

Yapılan istatistiklere göre ülkemizde nüfusumuzun %12'si engelli ve bu sayı yaklaşık 9 milyon civarında” dedi.

Engellilerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu kaydeden Başkan Can, “Toplumun ayrılmaz bir parçası olmanın engelli kardeşlerimizin geleceğe güvenle bakabilmeleri, üretken bireyler olarak kendi kendilerine yetebilmelerinin sağlanması için tüm imkanların seferber edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Onları, senenin yalnızca bir gününde değil, 365 gününde yanımızda, içimizde ve yaşamın her alanında görmeyi arzu ediyoruz.

Biz de bu amaçla bu parkı yaparak tüm engelli kardeşlerimize armağan etmek istedik. Şu anda açılışını yaptığımız parkımız yaklaşık 3 bin m2 alandan oluşmakta olup yapımı 4 ay gibi bir süre içerisinde tamamlanmıştır. Biz, elimizdeki her türlü imkanı Tarsus'ta yaşayan vatandaşlarımızın daha rahat, daha temiz ve güvenli bir şehirde yaşayabilmesi adına seferber ediyoruz.

Yeni hizmet açılışlarında tekrar bir arada olmak dileği ile açılışımıza katılan herkese şükranlarımı sunuyor, açılışını yaptığımız engelsiz parkın insanlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise yaptığı konuşmada, “Dünya Engelliler Günü gibi böyle önemli bir günde böyle güzel bir hizmeti engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için sunan belediye başkanımıza teşekkür ederim. 2015 yılı itibarı ile Türkiye'de devlet kurumlarında çalışan sadece 37bin engelli vatandaşımız var. Evde yardım hizmeti alan 465bin engelli yurttaşımız var. İnşallah devletimiz 2016 yılından itibaren engelli insanlarımıza devlet dairelerinde ve belediyelerde daha çok iş imkanı sağlar, hayata tutunmalarını sağlar. Kalpler ve gönüller engelsiz olduktan sonra bütün engelleri hep birlikte aşacağımıza inanıyorum” ifadesini kullandı.

Engelsiz Park'ın hayırlı olmasını dileyen Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca,  “Öncelikle bu tesisi mahallemize ve ilçemize kazandırdıkları için belediye başkanımıza ve belediye çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Tesisimizin özellikle engelli hemşehrilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Son olarak söz alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, engelli bireylerin Engelsiz Park'ında gönüllerince eğlenebilecek bir mekana sahip olduğunu söyledi.

Başkan Kocamaz, “Ülkemizde yaklaşık 8,5milyon insanımız engelli. Her sağlıklı insanın potansiyel bir engelli olabileceğini düşünerek engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak, onların sıkıntılarını gidermek, onlarında toplumun eşit vatandaşı olduğunun bilinciyle toplum içersinde yer alması için gayret göstermek hepimizin boynunun borcudur. Mersin Büyükşehir Belediye'si olarak bu kardeşlerimizin problemlerini tespit edip çözüm yolu arıyoruz.

Caddelerde, sokaklarda, kaldırımlarda engelli kardeşlerimizin daha kolay hareket etmesi daha rahat faydalanması için tedbirler alınıyor.

Ben bugün burada değerli kardeşimiz Şevket Can Bey'in engelli kardeşlerimize bu kentin eşit vatandaşları olduğunu göstermek amacıyla bu parkı düzenlemesi, bu parktan bu değerli kardeşlerimizin faydalanması gerçekten çok çok önemli. Ben Şevket Bey'e teşekkür ediyorum engelli kardeşlerimize de bu parkın hayırlı uğurlu olmasını, kentimizde birlik ve beraberliğe vesile olmasını, bu kentin havasını birlikte soluduğumuz için başta kentimize, Mersinimize ve ülkemize sahip çıkmamız gerektiğini belirtiyorum” cümlesini kullandı.Konuşmaların ardından engelliler derneğine ve engelli okullarına günün anısına plaket verildi.

Okunan dua ve kesilen kurban ile Engelsiz Park törenle açılırken, protokol üyeleri sembolik olarak tekerlekli sandalyelere bindirildi.

Engelliler ise parkta gönüllerince eğlenirken, satranç ve bocce oyununu oynadılar.

 

 

 

Bu haber toplam 8348 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2