:

:

:

Emekliler Sağlık Sorunları ile Boğuşuyor

Başkan Ömer Kurnaz, “Emeklilerimiz Geçim Derdinin Yanında Bir de Sağlık Sorunları ile Uğraşıyor”
Tarih: 26 Kasım 2019 Salı 11:17
Emekliler Sağlık Sorunları ile Boğuşuyor
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Türkiye  Emekliler Derneği (TÜED) Genel Merkez Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, emeklilerin geçim derdinin yanında bir de sağlık sorunları olduğunu belirtti.

Başkan Ömer Kurnaz, gazetemize yaptığı özel açıklamada; emeklilerin ücretlerinde de büyük eşitsizlik ve mağduriyetlerin yaşandığına dikkat çekti.

“Emeklilerimizin yaş nedeniyle kaynaklı sağlık sorunları var. Bu nedenle de emeklilerin ayağı eczane ve hastanelerden eksilmiyor” diyen Türkiye  Emekliler Derneği (TÜED) Genel Merkez Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, “Ancak emeklilerin sağlığını düşünmesi de kendilerine masraf olarak geri dönüyor. Çünkü onlardan muayene ve katkı payı adı ile para kesiliyor. Buradan yetkililere şu çağrıda bulunmak istiyorum, ülkenin emeklisi, ülkenin anne babasıdır. Siz anne babanızın sağlıklı olması için onlardan para alıyor musunuz? Bundan dolayı emeklilerden muayene ve katkı payı alınmamasını istiyoruz” çağrısında bulundu”

Başkan Ömer Kurnaz, emeklilerin ücretlerinde de büyük eşitsizlik ve mağduriyetlerin yaşandığını ifade etti:

“Yaklaşık 130 bin emeklimiz bin liranın altında maaş alıyor. Emekli bu aylık ile ne yapacak? Nasıl geçinecek? Bu sistem adil değil. Tüm emeklilere aynı oranda zam yapıldığı zaman, fazla maaş alan fazla zam alırken, düşük maaş alan düşük zam alıyor. Adaletsizlik kaldığı yerden devam ediyor. Buna bir çözüm getirilmelidir. Bu adaletsizlik son bulmalıdır” diye konuştu.

Bu haber toplam 314 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2