:

:

:

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, Gazetemizi Ziyaret Etti

“Öğretmeni Güçlü Olan Ülkenin Geleceği de Güçlü Olur”
Tarih: 13 Aralık 2018 Perşembe 09:07
Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, Gazetemizi Ziyaret Etti
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, öğretmeni güçlü olan bir ülkenin ekonomik geleceğinin de güçlü olacağını söyledi. Eğitim Sen Genel Örgütleme Sekreteri İsmail Sağdıç, Eğitim Sen Tarsus Şube Başkanı Eyüp Kızıl, yönetim kurulu üyeleri Macide Boymul, Şahin Yücel ve Tayfun Cengiz ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek, Yazı İşleri Müdürümüz Emre Geçim ile görüşen Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, öğretmenlerin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla “Bir Öğretmen Dünyayı Değiştirir” sloganıyla bir kampanya başlattıklarını ve  “Öğretmenlerin Statüsüne İlişkin Tavsiye Kararı”nın aynı zamanda uluslararası düzeyde yapılmış bir toplu sözleşme niteliği taşıdığını da belirterek öğretmenlik mesleğinde işe alınma, işe alınmada seçme ve formasyon, mesleğe hazırlık, değişik düzeydeki öğretmenlerin mesleki sorunları, iş güvencesi gibi konuları kapsadığını söyledi.

-KAMPANYA ÖĞRENCİLERİMİZİ DE KAPSIYOR-

Aydoğan, “Bu kampanya öğrencilerimiz ile ilgili de taleplerimizin olduğu bir süreç. Özel okullara verilen teşviklerin kamu okullarına aktarılmasını, yoksul aile çocuklarına maddi eğitim desteği gibi taleplerimizin yer aldığı, hem öğrenci hem eğitim ve bilim emekçilerinin haklarına sahip çıkacağımız, ‘Birlikte kazanacağımız’ diyerek yürüteceğimiz iki kampanya başlattık. Ekonomik anlamda zor günler geçiriyoruz.

Güvencesizliğin arttığı, adalet, hukuk ilkelerinin yok sayıldığı da bir süreç. Tüm taleplerimizi milyonu aşan bir gücümüzle, iş yerlerimizden sesimize ses katarak birlikte başarabiliriz.”

-ADANADA YARIN MİTİNG VAR-

Eğitim Sen Genel Örgütleme Sekreteri İsmail Sağdıç, ekonomik krize karşı emeğin haklarını savunmak için omuz omuza olunması gerektiğine vurgu yaptı.

Sağdıç, 15 Aralık 2018 tarihinde saat:13.00’da Adana Uğur Mumcu Meydanında ‘Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz’ sloğanı ile miting düzenleneceğini ifade ederek, “Tüm ücretler derhal artırılsın, Toplu işten çıkarmalar yasaklansın, işsizlik fonu işsizler için kullanılsın, kamusal mal hizmetlere zam yapılsın, Yapılan zamlar geri çekilsin, Vergi adaleti sağlansın, Kredi borç faizleri silinsin, Kıdem tazminatlarına dokunulmasın” başlıkları altında buluşacağız” diye konuştu.

Bu haber toplam 568 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2