:

:

:

Duran Şen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı

Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Tarih: 10 Ocak 2022 Pazartesi 12:00
Duran Şen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen yaptığı yazılı açıklamada, iletişimin en etkili kanallarından olan basının, halkın haber alma, kamuoyu oluşturma ve anlatım özgürlüğünün güvencesi olduğuna dikkat çekti.
Basının, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirebildiği, yansız haber akışı sağlayabildiği ölçüde vatandaşların çevresindeki olayları, gerçekleri ve sorunları kavramasını, toplumla ve dünyayla bütünleşmesini, toplumsal yaşama etkin biçimde katılmasını kolaylaştırabileceğini dile getiren Şen, “Demokrasilerde yaşamsal rol üstlenen basının bu gücü ve konumu, ona önemli sorumluluklar da yüklemektedir. Basın, her zaman ve her koşulda, kamu yararını göz önünde bulundurarak, yansız, objektif ve ilkeli habercilik anlayışını benimsemeli, kötü düşüncelere destek veren, dünyanın ve toplumun gerçeklerinden kopuk anlayıştan uzak durmalıdır. Basın organlarının her zaman uyguladıkları bu yaklaşımın, basın özgürlüğünü ve dolayısıyla demokratik gelişmeyi sürekli kılacağı yadsınamaz. Kişi haklarına, özel yaşama saygı, sorumlu yayıncılık anlayışının gereğidir” dedi.
Başkan Şen, özellikle pandemi süresince Basın mensuplarının daha fedakârca görev yaparak, toplumun bilgilendirilmesi için çaba gösterdiğini belirterek, “Basınımızın istenilen düzeye ulaşılmasında kendi içinde yapacağı denge ve öz denetim, tüm dış etkenlerden daha önemlidir. Bir kamu görevi yerine getiren gazeteciler ülke gerçeklerine, ulusal değerlere duyarlı olmalı, toplumsal barışı zedeleyecek yayınlardan kaçınmalıdır. Gazeteciler her türlü zorluğa ve sıkıntıya rağmen görevlerini en iyi şekilde yapabilmek için fedakarca çaba göstermektedir. Ebediyete intikal etmiş tüm basın çalışanlarını rahmet ve saygıyla anıyor, basınımızın sorunlarının bir an önce çözülmesini umut ediyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, tüm gazetecilere sağlık ve esenlikler diliyorum” şeklinde düşüncelerini paylaştı
Bu haber toplam 234 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2