:

:

:

Dünya Yaşlılar Günü’nde Emekliler Evi’nde Konser Keyfi

Büyükşehir Belediyesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde düzenlediği konser ve dans gösterisi ile İkinci Bahar Emekli Evi sakinlerine renkli bir gün yaşattı. Emekliler, konserde şarkılara eşlik ederken, hip hop tarzı dansla da gönüllerince eğlendi.
Tarih: 3 Ekim 2019 Perşembe 11:08
Dünya Yaşlılar Günü’nde Emekliler Evi’nde Konser Keyfi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Emekliler için düzenlenen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşi Meral Seçer de katıldı. Seçer, yakın zamanda yapmayı planladıkları Üçüncü Bahar Turu’nu Emekli Evi sakinlerinden başlatacaklarının bilgisini verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde düzenlediği konser ve dans gösterisi ile İkinci Bahar Emekli Evi sakinlerine oldukça farklı ve renkli bir gün yaşattı. Büyükşehir’in hazırladığı dolu dolu program ile gönüllerince eğlenen emekliler, hep birlikte şarkılar söyleyerek dans etti. Emekliler, verilen konser ile şarkılara eşlik ederken, dans etmeyi de ihmal etmedi. Emekliler için düzenlenen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşi Meral Seçer de katıldı.

Kent Orkestrası tarafından verilen Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği eserlerinin seslendirildiği konserle eğlenen emekliler, düzenlenen dans gösterisinde de doyasıya dans etti. Dansçılara katılarak aynı figürleri yapmaya çalışan emekliler ortaya renkli görüntüler çıkardı. Zaman zaman çalan çiftetelli havasında yerinde duramayan emekliler, karşılıklı oynadı.

Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan ve emeklilerin ikinci evi olan İkinci Bahar Emekli Evi’ndeki etkinliğe yaklaşık 150 emekli katıldı. Etkinliklerin ardından Türk Kızılayı Mersin Toplum Merkezi görevlileri, hizmetleri ile ilgili emeklileri bilgilendirdi.

“Emeklilerimiz bu etkinlikle bize de enerji verdiler”

İkinci Bahar Emekli Evi’nde gerçekleştirilen etkinliğe katılarak, emeklileri yalnız bırakmayan Meral Seçer,“Etkinliğimiz çok güzel geçti. Yaş almış büyüklerimiz, annelerimiz, babalarımız diyorum ben onlara. Çok mutlulardı. Onların ihtiyaç duydukları sosyal etkinlik. Sonuçta evde yalnız kalıyorlar,  dışarıya çıkma imkanları olmuyor, çok kişiyle bir arada olma imkanları olmuyor. Bugün çok neşelilerdi. Çok mutlu oldular. Bize de enerji verdiler. Gerçekten harikalar” dedi.

Üçüncü Bahar Turu emekli evi sakinleri ile başlatılacak

Yakın zamanda düzenlemeyi planladıkları Üçüncü Bahar Turu’nu emekli dinlenme evi sakinleri ile başlatacaklarının da bilgisini veren Meral Seçer, “Belirli bir yaşın üzerindeki büyüklerimizi, belirli aralıklarla, hakkaniyetli ve eşit hizmet verecek şekilde gezi turlarına götüreceğiz” diye konuştu.

“Etkinlikler sayesinde eve kapanmıyoruz”

Etkinlik boyunca şarkılara eşlik eden ve eşiyle dans eden Hatice Günbattı,  “Etkinlik neşeli ve çok güzeldi. Bizleri davet etmeleri çok güzel. Eve kapanmıyoruz. Birlik, beraberlik içerisinde güzel günler yaşıyoruz. Burada eşimizi, dostumuzu görmek çok güzel” ifadelerine yer verdi.

“Haftanın beş günü emekli dinlenme evindeyiz”

İkinci Bahar Emekli Evi’nin müdavimlerinden Mustafa Günbattı ise etkinlikler sayesinde kahvehane ortamından kurtulduklarını ifade ederek, “Emekli Evi kurulduğunda hemen üye olmuştum. Kahvehane gürültüsünden, stresinden kurtulduk. Bizim için çok iyi oldu. Haftanın 5 günü buradayız. Çok memnunuz” diye konuştu. Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Bu haber toplam 399 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2