:

:

:

Dr. Kaleli, “Her Hastalıkta Olduğu Gibi Alzheimer’da da Erken Tanı Çok Önemli”

Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Dr. Füsun Kaleli, her hastalıkta olduğu gibi Alzheimer hastalığında da erken tanının son derece önemli olduğunu belirtti.
Tarih: 22 Eylül 2017 Cuma 11:09
Dr. Kaleli, “Her Hastalıkta Olduğu Gibi Alzheimer’da da Erken Tanı Çok Önemli”
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü olduğunu ifade eden Dr. Füsun Kaleli, ‘Unutursam Hatırlat’ sloğanı ile farkındalığı ön plana çıkarmak istediklerini kaydetti.

Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Dr. Füsun Kaleli, her gün egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek, sigaradan uzak durmak, olumlu şeyler düşünmek,zihni aktif tutmak, sosyalleşmek sizleri Alzheimer hastalığından uzak tuttuğunu ifade etti.

Kaleli, ‘Mutsuz olma, kendini bırakma, Alzheimer’a teslim olma’ düşüncesinden hareket ile günlük yaşam kalitesini düşüren unutkanlık ve ilişkili beceri kayıplarını durdurmayı hedefleyen bir tedavi yaklaşımı izlendiğini sözlerine ekleyerek, “Bununla birlikte hastalığa eşlik eden davranış değişiklikleri, uyku ve yeme düzensizliği gibi problemlerin kontrolünü sağlamak ve bu sayede hastayı ve hastalığı daha stabil hale gelmesini sağlamak için psikiyatrik yardım tedaviye eklenmektedir. Hastalığın stabilizasyonunu ve hastanın konforunu sağlamakta önemli katkıları olduğu bilinen düzenli beslenme ve düzenli uyku tedaviye oldukça yardımcıdır”dedi.

Bu haber toplam 733 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 4