:

:

:

Dolmuşlar ve Halk Otobüsleri Artık Kapasitesinin Yarısı Kadar Yolcu Alacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik Zabıta Denetim ekipleri, Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında tüm toplu taşıma araçlarını denetled
Tarih: 27 Mart 2020 Cuma 15:33
Dolmuşlar ve Halk Otobüsleri Artık Kapasitesinin Yarısı Kadar Yolcu Alacak
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı ve 81 İl Valiliği’ne gönderdiği genelge kapsamında harekete geçen Trafik Zabıta Denetim ekipleri, gün içinde çok sayıda vatandaşın bindiği dolmuş ve halk otobüslerini halk sağlığını koruma adına belirlenen kriterlere göre denetledi. Toplu taşımaya alınması gereken yolcu sayısı hakkında şoförleri bilgilendiren ekipler, araçların dezenfeksiyon edildiğine dair yapıştırılan etiketleri de kontrol etti.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı halk sağlığını koruma için önlemler alarak, önemli çalışmalar yürütmeye devam ediyor. İçişleri Bakanlığı’nın 81 İl Valiliği’ne gönderdiği yeni ek genelge kapsamında Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik Zabıta Denetim ekipleri, Mersin’de ulaşımı sağlayan toplu taşıma araçlarında denetim gerçekleştirdi. Ekiplere Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik Zabıta Şube Müdür Vekili Zekeriya Özmüş eşlik etti.
Toplu taşıma araçları yolcu taşıma kapasitesinin %50’si oranında yolcu kabul edecek
Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta Denetim ekipleri, gün içinde çok sayıda vatandaşın bindiği dolmuş ve halk otobüslerini halk sağlığını koruma adına belirlenen kriterlere göre denetledi.
İl ve ilçelerdeki tüm toplu taşıma araçları, araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin %50’si oranında yolcu kabul edecek ve araç içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde olacak. Genelgeye göre yolcular yan yana oturmayacak. Ekipler denetim sırasında hem şoför hem de yolcuları bu kurallara hassasiyetle uymaları konusunda uyardı.
Özmüş: “Halk sağlığı önemli”
Yolculara ve şoförlere salgın tehdidine karşı halk sağlığını korumak adına yürürlüğe giren genelgelere uymaları gerektiğini belirten Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik Zabıta Şube Müdür Vekili Zekeriya Özmüş,“Herkes tek oturacak. Bu konuda yolcu da şoför de birbirine yardımcı olacak. Halk sağlığı önemli. Gelen genelgeler doğrultusunda hareket edeceğiz. Halk sağlığı için bu kurallara uymak zorundayız”dedi.
Trafik Zabıta Denetim ekipleri, Koronavirüs salgınına karşı toplu taşıma araçlarında dezenfeksiyon işlemi yapıldığına dair bulundurulması gereken etiketleri de kontrol etti.
 
Bu haber toplam 616 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2