:

:

:

Ders Yılı Başladı

Tarsus’ta yaklaşık 82 bin öğrenci, 5 bin 200 öğretmen dün ders başı yaptı.
Tarih: 18 Eylül 2018 Salı 10:13
Ders Yılı Başladı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

2018-2019 İlköğretim Haftası kutlama programı  kapsamında dün sabah saat 08:30’da Cumhuriyet Meydanın’da Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan törende Atatürk ve Türk Büyükleriyle Eğitim şehitleri için saygı duruşunda bulunulması,İstiklal Marşı ile Şanlı Bayrağımızın göndere çekilmesinin ardından saat:09:30’da  Şehit  Cemre Salih Gözen İlkokulunda gerçekleşen kutlama programına geçildi.

Şehit Cemre Salih Gözen İlkokulunda gerçekleşen kutlama programına Kaymakam Yüksel Ünal,Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü  Mehmet Metin ,Okul Müdürleri  çok sayıda öğrenci ve veliler katılım sağladı.                                 

Şehit Cemre Salih Gözen İlkokulu  bahçesinde gerçekleşen program saygı duruşu,İstiklal Marşının okunması ,Okul Müdürü Yakup Konca’nın konuşmasının ardından Şehit  Cemre Salih Gözen İlkokulu öğrencilerinden üç  ayrı  öğrencinin  ‘’Okulum, Bayrak, İlköğretim’’ adlı şiirleri okuması, Halk oyunları gösterisi devam etti.

Törende 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılının öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı olmasını temennisinde bulunan Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin “Okul idarecileri ve öğretmenlerimizin fedakar çalışmaları, öğrencilerimizin gözlerindeki parıltı ve arzuları bizlere ülkemizin geleceği konusunda büyük umutlar vermektedir. Çocuklar bizim geleceğimizdir, geleceğimizi hazırlayanlar da öğretmenlerimizdir. Öğrencilerimizin yetişmesinde öğretmenlerimizin olduğu kadar değerli velilerimize de büyük görevler, sorumluluklar düşmektedir. Geleceğimizin güvencesi sevgili öğrencilerimiz; aileleriniz, öğretmenleriniz ve idarecileriniz olarak sizleri bilimi ve teknolojiyi kullanan, erdemli, sorunlara çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, milli değerlerine bağlı, bilimin ve aklın yol göstericiliğinden ayrılmayan, çağdaş bireyler olarak yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Sizler de çok çalışacaksınız ki; bu vatanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracaksınız. Yarınlarımızın umudu olarak sizlerden en büyük beklentimiz ülkemizin geleceğine sahip çıkmanızdır.” diyerek sözlerini tamamladı.

KaymakamYüksel Ünal İlköğretim Haftası nedeniyle yaptığı konuşmasında; ‘’Evde başlayan öğrenme sürecinin devamını okulda eğitim dönemi oluşturmaktadır.Bu süreç içinde elde edilen kazanımlar,deneyimler kişilerin hayatını şekillendirecek ve dolayısıyla da gelecekte milletimizin hayatını şekillendirecektir.

Ana ve Babaların çocuklarına bırakacakları en büyük miras ;eğitimdir. Bu duygu ve düşüncelerle başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasının İlköğretim Haftası’nı kutluyor,2018-2019 yeni eğitim –öğretim yılının ilçemiz ve ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum’’ sözlerine yer verdi.

Kaymakam Yüksel Ünal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin’in  temsili ilk ders zilini çalması, temsili kitap ve defter  dağıtımının ardından İlköğretim Haftası  kutlama programı sona erdi.

Bu haber toplam 588 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 35