:

:

:

Çocuklarınızı Fast Food Beslenmeden Uzak Tutun

Tarsus Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası Başkanı Ali Tavman, “Çağın Hastalıkları Arasında Olan Obezite Fast Food Beslenmeden Kaynaklı”
Tarih: 12 Kasım 2019 Salı 11:26
Çocuklarınızı  Fast Food Beslenmeden Uzak Tutun
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası Başkanı Ali Tavman, dışarıda yemek yeme alışkanlığının 2-3 kat arttığı günümüzde fast food beslenmenin ise insan sağlığını ne ölçüde bozduğu gerçeğinin herkes tarafından bilinmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Başkan Ali Tavman, özellikle obizete gibi çağın hastalığının fast food beslenmeden kaynaklandığını hatırlatarak, “Obezitenin sürekli artmasındaki en büyük etkenlerin başında beslenme alışkanları geliyor. Özellikle fast food beslenme tarzı ve merdiven altı üretimler, sağlıksız ve yüksek kalorileri ile tüketicileri daha çok yemeye ve doyumsuzluğa teşvik ediyor. Çocuklu aileler başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız bu gösterişli ve sağlıksız paketlerden uzak durmalı. Dışarıda yemek yeneceği zaman fast food yerine kaliteli ürünleri pişirip satan esnaf lokantası tercih edilmeli. Çünkü esnafımız kendi yemediğini başkasına yedirmez” dedi. 
Tarsus Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası Başkanı Ali Tavman, gün geçtikçe artan obeziteyle mücadele için yeme alışkanlıklarımızın değişmesi gerektiğini hatırlattı.

 “Yoksul ülkeler açlıkla, gelişmiş ülkeler ise obeziteyle mücadele ediyor. Dünya üzerinde 820 milyonu aşkın insan açlık çekerken 670 milyondan fazla yetişkin ve 120 milyon çocuk obez” diyen Başkan Ali Tavman, “ Türkiye de de durum çok farklı değil. Ülkemizde her 3 kişiden 1’i obez ya da fazla kiloya sahip. Bunun en önemli nedenlerinden biri sağlıksız beslenmedir. Değişen yaşam koşullarıyla birlikte dışarıda yemek yeme alışkanlığı 2-3 kat artmış durumda. Özellikle çocuklar, öğrenciler ve çalışan bireyler tarafından fast food besinler çok fazla tercih ediliyor. Gösterişli ve büyük paketler, afili reklamlar ve bazen ‘cazip’ fiyatlarla piyasaya sürülen bu besinler yüksek kalorileri ile tüketiciyi her zaman daha fazla yemeye yönlendiriyor. Buna bir de hareketsiz yaşam biçimi eklenince nüfusumuzun büyük çoğunluğu maalesef obezite riskiyle karşı karşıya kalıyor” diye konuştu. 

Tarsus Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası Başkanı Ali Tavman,  “Obeziteyle mücadele için ilk olarak sağlıklı ve dengeli beslenme bilincini edinmeli. Bunun için de merdiven altı ve fast food tan uzak durulmalı. Günümüzde birçok fast food şirketinin yabancı menşeili olduğu düşünülürse bu tüketim alışkanlığı sadece sağlığımızı değil ülke ekonomisini de olumsuz yönde etkiliyor. Ülkemizin ve dünyanın sorunlarından biri olan obeziteyle mücadele etmek için başta kamu kurum ve kuruluşları ile STK’lar ve üniversiteler tarafından bilinçli tüketim alışkanlığı konusunda yapılan çalışmalar artırılmalı” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 367 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1