:

:

:

Çocuklarımızı Dijital Dünyada Kontrol Edelim

ME Müdürü Mehmet Metin, “Çocuklar Yaz Tatilini Bilgisayar Başında Geçirmesin”
Tarih: 8 Temmuz 2019 Pazartesi 09:30
Çocuklarımızı Dijital Dünyada Kontrol Edelim
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, yaz tatilinde çocukların sürekli bilgisayar başında bırakılmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Metin, '14 Haziran'da başlayan yaz tatili 9 Eylül 2019'da bitiyor. Bu süreçte çocuklar yaz tatillerini tamamen bilgisayar başında geçirmemeli.

Çocuklarımızı olumsuz etkileyecek birçok oyun maalesef internet ortamında mevcut. Aileler baskı boyutunda olmadan çocukları sık sık kontrol etmeli' dedi.

İnternet ortamında çocukların birçok olumsuz unsur ile karşılaşabileceğini vurgulayan Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin,  'Çocukların dinleneceği, kitap okuyacağı, kültürel geziler yapacağı, ailesi ile vakit geçireceği bir yaz tatili başlıyor. Bu uzun tatil süresince çocuklar tamamen dijital dünya ile baş başa bırakılmamalı.

Tabii ki internet ortamı kitap okumak, yeni bilgiler öğrenmek, ödev araştırması yapmak gibi birçok olanağı sağlıyor fakat bununla birlikte bu sanal ortamda çocukların sosyal ve psikolojik yönlerini tehdit edebilecek de birçok unsur var.

Örneğin ülkemizde ve dünyada birçok çocuğun intiharına sebep olan Mavi Balina oyunu gibi. Buna benzer birçok oyun ve web siteleri çocuklarımız açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir' diye söyledi.

Bu haber toplam 365 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2