:

:

:

Çocukları Mesleki ve Teknik Eğitime Yönlendirin

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, “Velilerimizin Bu Yöndeki Talepleri Bizler İçin Önemli”
Tarih: 25 Aralık 2018 Salı 10:58
Çocukları Mesleki ve Teknik Eğitime Yönlendirin
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, öğrencileri mesleki ve teknik eğitime yönlendirme konusunda veli talepleri oluşturduklarını belirtti.

Mesleki eğitim özellikle iki amaca yönelik olduğunu ifade eden Tarsus  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, “Günümüzde hızlı teknolojik gelişim ve dünya düzeninde yapılan değişimle mesleki teknik eğitimin önemi çok büyük olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ilgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirecek gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlanmasında ve ülkemizin kalkınmasında en önemli unsur haline gelmesinde mesleki teknik eğitimin önemi büyüktür'' dedi.

Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin,öğrencileri mesleki ve teknik eğitime yönlendirilmesi noktasında veli taleplerinin yanı sıra alt yapının oluşturulması noktasında özellikle işadamları ile görüşülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Organize Sanayi Bölgesinde bulunan işletme sahibi iş insanları ile görüşme halinde olduklarını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, “Mesleki eğitim özellikle iki amaca yöneliktir bir tarafta genç insanlara başarılı bir meslek yolu hazırlamak diğer yandan ekonomiye vasıflı elemanlar yetiştirmektir. 

Mesleki eğitim, toplumsal hayatın her alanında ihtiyaç duyulan mesleklerde teknik elemanların yetiştirilmesi için gerekli bilgi ve becerilerin verildiği eğitimdir.

Mesleki eğitimin amacı toplumun hedeflerini ve iş çevrelerinin taleplerinin bireylere belirli bir mesleği gerektirdiği bilgi ve becerileri uygulama yeterliliklerini kazandırılmasıdır” diye konuştu.

Bu haber toplam 7288 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2