:

:

:

CHP’den, Kültürel Miras Taşıyıcı Sanatçısı Fatma Kuru’ya Ziyaret

Tarsus’a bağlı Yenice mahallesinde bulunan Kırkyama Dikiş Kursu öğretmenlerinden Fatma Kuru, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi çerçevesinde T.C Kültür ve Turizm Bakanlığınca verelin ve “Geleneksel El Sanatları” adıyla çalışma yürüten 350 kişiden ilk 50’ye girmeye hak kazandı. Fatma Kuru’ya Kültürel Miras Taşıyıcısı Sanatçı ünvanı verildi.
Tarih: 4 Şubat 2020 Salı 11:32
CHP’den, Kültürel Miras Taşıyıcı Sanatçısı Fatma Kuru’ya Ziyaret
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

CHP İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Av. Ünzile Kuru, meclis üyeleri ve partili yöneticiler, Yenice Kırkyama Dikiş Kursu’nu ziyaret ederek, hem Fatma Kuru’yu tebrik ettiler, hem de çalışmaları yerinde incelediler.

Fatma Kuru’nun başarısından dolayı gurur duyduklarını ifade eden CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Kültürel mirasın, insanları birbirlerine yakınlaştırıcı ve onlar arasında iletişim sağlayıcı rolü bulunmaktadır.

Anadolu insanının, özellikle kadınlarımızın yüzyıllar boyunca nesilden nesile yaptıkları el emeği, göz nuru çalışmalarının gelecek kuşaklara aktarılması konusunda titiz çalışmalar yapılması gerekiyor. İşte bu noktada sayın Fatma Kuru öğretmenimiz yıllardan bu yana yürüttüğü çalışmalarla, bu mücadeleye güç vermektedir. Kültürel Miras Taşıyıcısı Sanatçı ünvanını alan Fatma hanımı tebrik ediyoruz, bundan sonra ki çalışmalarında da başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Unzile Kuru ve CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal tarafından çiçek takdim edilen Fatma Kuru ise “Yenicemizin, insanları gibi çok güzel özellikleri vardır. Bunlardan bir tanesi de kırkyamadır. Ninelerimizden bugünlere gelen bu çalışmanın geleceğe aktarılması adına burada emek harcıyoruz.

Verdiğimiz emeklerin ses getirmesi azmimizi arttırıyor. Bu çalışmalarımızın daha iyi şekilde değerlendirilmesini ve tanıtımının yapılmasını istiyoruz.

Bu vesileyle kursumuzu ziyarete gelen ve bize moral olan sayın Ozan Varal’a, sayın Ünzile Kuru’ya ve diğer misafirlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 433 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1