:

:

:

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal “Halka Hizmet Değil, Yandaşa Rant Ulaştıracak Bu Hükümet 20 Yılda Bunu Bize İspatladı!”

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, AKP iktidarının, yerel dinamikleri ve halkın önceliklerini her zaman hiçe saydığını söyleyerek, “AKP, ülke insanın geleceğini ipotek altına alacak, şehirlerin geleceğini sekteye uğratacak çalışmalarına devam ediyor.
Tarih: 24 Mart 2021 Çarşamba 15:50
CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal “Halka Hizmet Değil, Yandaşa Rant Ulaştıracak Bu Hükümet 20 Yılda Bunu Bize İspatladı!”
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, AKP iktidarının, yerel dinamikleri ve halkın önceliklerini her zaman hiçe saydığını söyleyerek, “AKP, ülke insanın geleceğini ipotek altına alacak, şehirlerin geleceğini sekteye uğratacak çalışmalarına devam ediyor. ‘Ben yaptım, oldu!’ mantığıyla yerel dinamikleri ve halkın önceliklerini her zaman hiçe sayan AKP, bunlara bir yenisi daha ekliyor. Tüm tepkileri kulak ardı eden iktidar Mersin limanının genişletme projesinin temelini Cuma günü halkın tepkilerini hiçe sayarak attı” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla Mersin’de limanın hukuksuz olarak genişletilmesi ile limanın işletmecisinin ekmeğine yağ sürüleceğini kaydeden Başkan Ozan Varal, “Sayın Bakan, Mersin programını, iktidarın her zaman uyguladığı ayrıştırıcı bir mantıkla yerine getirmiştir. Yapımı Tarsus sınırları içerisinde süren ve yılan hikayesine dönen Çukurova Havaalanı şantiye alanını ziyaret eden Bakan, Tarsus Belediyesi’ni es geçti! Neden?
Yine Mersin’de Akdeniz Belediyesi ile Toroslar Belediyesi’ni ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etmedi. Neden?İktidarın CHP‘li belediyelerle diyalog, uzlaşı, ortak akıl ve birlikte çalışma kavramlarından daha çok; ‘hesaplaşma’, ‘iş yaptırmama’, ‘engelleme’ ve ‘yetki gaspı’ anlayışıyla devam eden sürecin Mersin‘de son halkası da denizin bile gasp edilmesi olmuştur” diye konuştu.
Mersin‘e gelen iktidar temsilcilerinin; ne bir esnafı, ne de halkın pandemi döneminde filesini dolduramadığı pazar yerlerini ziyaret edemediğini, hiçbir STK temsilcisiyle de buluşamadığını kaydeden İlçe Başkanı Ozan Varal; “AKP, maalesef ki yaptıklarıyla sadece bizleri değil, gelecek nesillerimizin dahi hayatlarını ipotek altına almaktadır. Bu hükümet 20 yıldır ispatladı ki, tek gayeleri var, o da vatandaşın cebinden alıp, yandaşın kasasını doldurmak. Artık açıkça görülmektedir, bölgemizde ve tüm ülkede halka hizmet değil, yandaşa rant ulaştırmak dışında bir işlevi yoktur bu hükümetin. Bu gezi de, bu niyetlerinin açıkça ortaya konduğu programıyla bize yeterli kanıtı sunmuştur” şeklinde konuştu.
Mersin Limanı’nın, kent merkezinin tüm güzelliklerini örtecek şekilde ve halkın nefes aldığı yerleri dahi kapatmayı göze alacak hale getirileceğini belirten Başkan Varal, “Bu zihniyet çok kısa bir zaman diliminden itibaren Mersin‘de başkaca sorunlar yaşatacaktır” dedi.
CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Bizler yatırımlara karşı değiliz. Tepkimiz, kapalı kapılar ardında, yerel dinamiklere sorulmadan ve halk tarafından seçilmiş belediye başkanlarını dahi muhatap görmeyen anlayışa karşıdır. İktidara gelirken sosyal söylemlerde bulunan, halka dokunacağını savunan AKP iktidarı, gelinen noktada halkın geleceğini karartacak çalışmalara imza atmakta, kentlerimizi sadece kendisini düşünen sermayenin eline teslim etmekte; halkın, esnafın ekonomik olarak desteklenmesi yerine bu işlerle halkımızla adeta dalga geçmektedir” ifadelerini kullandı.
Bu haber toplam 2104 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2