:

:

:

ÇEKSAM Başkanı Kabasakal, “Türkiye’de, Nükleer Santral Kurulamaz”

Tarsus Çevre Koruma Kültür ve Sanat Merkezi Başkanı Av. Semra Kabasakal, başta Akkuyu Nükleer Santral projesi olmak üzere tüm nükleer santrallere karşı mücadele etmeye ve Hükümeti, ülkemizde planlanan tüm nükleer santral projelerinden vazgeçmeye çağırdıklarını belirtti.
Tarih: 7 Ağustos 2019 Çarşamba 11:34
ÇEKSAM Başkanı Kabasakal, “Türkiye’de, Nükleer Santral Kurulamaz”
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

6-9 Ağustos 1945 tarihlerinde ABD, Japonya’nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine Atom bombaları attığını hatırlatan ÇEKSAM Tarsus Şube Başkanı Kabasakal,”Akkuyu Nükleer Santralinin inşaatında meydana gelen olumsuzluklar kamuoyundan gizlenmektedir” dedi.

Kabasakal,”6 Ağustos, tarihte yaşanan çok acımasız kara bir gündür.
Dünyada uygulanan kapitalist sistemin rant ve savaş politikaları sonucunda 6-9 Ağustos 1945 tarihlerinde ABD, Japonya’nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine Atom bombaları atmıştır.

Emperyalizmin bir insanlık ayıbı olan Hiroşima ve Nagazakiye atılan Atom bombaları, 500 bin kişinin ölümüne 1 milyona yakın insanında yaralanmasına neden olmuştur. Bu insanlık ayıbının izleri günümüzde halen devam etmektedir. Ölen insanları saygıyla anıyor, bu bombaları masum insanların üzerine atan Amerika Birleşik Devletlerini lanetliyoruz.

Nükleer santrallerin insanlığa verdiği ekonomik ve sosyal zararlarının korkunç boyutlarını Çernobil ve Fukuşima da gördük. Deprem kuşağında olan, Ülkemizde “güvenlik kültürü”nün yerleşmediği, siyasal iktidarların bilim insanlarını ve meslek odalarını hiçe sayan politikalarla günü kurtarmaya çalıştığı bir ülkede nükleer santraller tehlike kaynağı olacaktır. İnsanların güvenli yaşamaları için önlem alamayan bir anlayışla, Türkiye’de, NÜKLEER SANTRAL KURULAMAZ.

Halkın ve bilim insanlarının itirazları görmezden gelinerek yapımına başlanan Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında meydana gelen çatlaklar, ilerde meydana gelecek felaketlerin işaretidir. Akkuyu Nükleer Santralinin inşaatında meydana gelen olumsuzluklar kamuoyundan gizlenmektedir. 

Dünyanın vazgeçtiği çok pahalı, kirli,kaza riski yüksek olan tamamen dışa bağımlı, iş aş sağlamayacak, Ülkemizi nükleer felakete sürükleyecek olan nükleer santral yerine elektrik iletim ve dağıtım hatlarındaki kayıp kaçak oranını %20 lerden  % 6 lara çekmek için ve  Dünyanın yatırım yaptığı risksiz, sonsuz, barışçıl ve ülkemizin zengin olduğu rüzgar, güneş, jeotermal, biyokütle gibi yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına, enerji verimliliğine ve tasarrufuna yönelik yeterince yatırım yapmayan hükümet,kamu kaynaklarımızı uluslar arası nükleer lobilere rant kazandırmak için  birtakım ülkelerle  görüşmelere devam etmektedir.

Kamuoyunu başta Akkuyu Nükleer Santral projesi olmak üzere tüm nükleer santrallere karşı mücadele etmeye ve Hükümeti, ülkemizde planlanan tüm nükleer santral projelerinden vazgeçmeye çağırıyoruz”

Bu haber toplam 563 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2