:

:

:

Çavuş, "St.Paul Anıt Müzesi ve St.Paul Kuyusu ve Çevresi UNESCO Dünya Miras Geçici Listesine Alındı"

Tarsus Müze Müdürü Mehmet Çavuş, St.Paul Anıt Müzesi ve St.Paul Kuyusu ve çevresi UNESCO Dünya Miras Geçici Listesine alındığını belirtti.
Tarih: 19 Mayıs 2016 Perşembe 09:45
Çavuş, "St.Paul Anıt Müzesi ve St.Paul Kuyusu ve Çevresi UNESCO Dünya Miras Geçici Listesine Alındı"
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Müzeler Günü sebebiyle yayınladığı yazılı açıklamasında bazı okullarda bilgilendirme toplantılarını düzenleyeceğini de ifade eden Mehmet Çavuş, şu düşencelerine yer verdi:

"Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü Paris'te 23 Kasım 1972'de UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Mirasın Korunmasına Dair Sözleşme imza altına alınmıştır.

Tarsus İlçemizde yer alan iki kültürel alanımız: St.Paul Anıt Müzesi ve St.Paul Kuyusu ve çevresi  2000 yılında UNESCO Dünya Miras Geçici Listesine  alınmıştır.

 Tarsus İlçe Merkezinde yer alan Tarsus tarihi kent dokusunun kimliğinin korunabilmesi, geliştirilebilmesi ve değerlendirilerek fonksiyon kazandırılarak gelecek kuşaklara aktarılmasının sağlanabilmesine yönelik olarak Yüksek Kurulun 19.07.1985 tarih ve 1291 sayılı kararı ile tescil edilerek sınırları belirlenen Tarsus Kentsel Sit Alanı içinde bulunan taşınmaz kültür varlıklarının bir bölümü toplu olarak  Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 01.11.1990 gün ve 696 sayılı kararı ile bir kısmı da yine aynı kurulun değişik tarihli kararlarıyla  tescil edilmiştir.

En son olarak da Adana Kültür  Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun AKTVKK 28.11.2013-3004  sayılı kararı ile Tarsus   I. / III.   Derece Arkeolojik Ve Kentsel Sit Alanı  sınırları yeniden belirlenerek tescil edilmiştir.

18 Mayıs Müzeler Günü kutlamaları münasebetiyle  Müze Müdürlüğümüzce, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar  ile işbirliği  içerisinde ek proğram dahilinde; Sesim Sarpkaya Fen Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi, Rasim Dokur Anadolu Lisesi, Abdülkerim Bengi Anadolu Lisesinde “Topluma Ulaşılabilirlik Noktasında Müzelerimiz”, “Sosyal Kültürel Faaliyetler Ve Eğitim Çalışmaları”,  “Müze Çalışmaları, Kültürel Mirasın Korunması Ve Kültürel Peyzaj Planlaması”, “Müzelerde Eğitim Ve Sosyal Etkinlikler” konulu konferanslar ve görsel sunumlar  gerçekleştirilecektir." dedi. 

Bu haber toplam 8400 defa okunmuştur.
Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2