:

:

:

Çatalburun Köpeklerini Simgeleyen Heykeller, Tarsus Doğa Parkına Taşındı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus kent merkezindeki cadde ve bulvarlarda yer alan ve trafik akışında aksamalara neden olan kavşakları kaldırmaya devam ediyor.
Tarih: 19 Kasım 2019 Salı 11:19
Çatalburun Köpeklerini Simgeleyen Heykeller, Tarsus Doğa Parkına Taşındı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Geçtiğimiz aylarda Makam kavşağındaki dönerli kavşağı kaldırarak araçların güvenli ve rahat şekilde geçişini sağlayan Büyükşehir ekipleri, Adana Caddesi ile Kasım Gülek Caddeleri’nin kesiştiği noktada yer alan döner kavşağı da Mersin Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla kaldırdı. 

Söz konusu döner kavşakta sergilenen Tarsus’a has Çatalburun köpekleri heykelleri ise Berdan Barajı mesire alanı içerisinde bulunan ve adı Tarsus Doğa Park olarak değiştirilen hayvanat bahçesine taşındı.

Tarsus kent merkezinde trafik akışının sağlıklı şekilde akması ve özellikle döner kavşakların bulunduğu noktalarda sürücülerin daha rahat manevra yapabilmesi adına Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor.

Mersin Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) aldığı karar doğrultusunda Adana Caddesi ile Kasım Gülek Caddeleri’nin kesiştiği noktada yer alan dönerli kavşak Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kaldırıldı. Trafik ışıklarının bulunduğu kavşaktan geçiş yapan araçların daha rahat şekilde manevra yapmaları sağlandı. 

Hafriyat çalışmaları yapılan kavşakta ekipler asfaltlama çalışması da gerçekleştirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz aylarda da yine UKOME kararı doğrultusunda Makam kavşağında bulunan döner kavşağı kaldırmış ve genişleyen kavşakta araçların rahat geçiş yapmalarına olanak sağlamıştı. 

Çatalburun heykelleri Doğa Parkında

Adana Caddesi ile Kasım Gülek Caddeleri’nin kesiştiği noktada bulunan döner kavşakta yer alan Tarsus’a has Çatalburun köpeklerini simgeleyen heykeller ise Berdan Barajı mesire alanı içerisinde yer alan, bölgenin tek hayvanat bahçesi olma özelliğini taşıyan Tarsus Doğa Park içerisine taşındı.

Büyükşehir ekipleri tarafından özel kaide yapılan heykeller bundan böyle burada sergilenecek. 

Bu haber toplam 1037 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2