:

:

:

Can, “19 Mayıs Atatürk”ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun”

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın Türk gençliğine bırakılan en anlamlı bayramlardan biri olduğunu belirtti.
Tarih: 19 Mayıs 2017 Cuma 10:03
Can, “19 Mayıs Atatürk”ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun”
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Belediyesi Basın Bürosundan yapılan açıklamada şunlar söylendi:

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlayan Başkan Can, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihin tozlu sayfalarına gömülmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşu, özgür ve aydınlık yarınlara yürüyüşüdür.

Kurtuluş savaşımız da bütün dünyaya bağımsızlık, bayrak ve vatan sevgisini ispat etmiştik. 19 Mayıs 1919’da tutuşturulan bu meşale 2017’ye geldiğimiz bu günler de ve gelecekte de yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu kutlu günü ülkenin istikbalini koruyup, yaşatacağına inandığı Türk gençliğine bayram olarak hediye etmiştir. Türk gençliği atasından aldığı bu emanete şimdiye kadar layıkıyla sahip çıkmıştır. Çıkmaya da devam edecektir.

Gelecek gençler üzerinden planlanır. Günümüz dünyasında özellikle bölgemiz alev alev yanarken geleceğimizin teminatı gençlerimizin emaneti düzgünce sırtlamaları için vatan, millet ve bayrak aşkıyla donanmaları gerekmektedir. Bizler gençliğimize güveniyoruz.

Bu münasebetle başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere bu yolda kan veren can veren şehitlerimizi şükranla anarken, gençlerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayram'ını kutluyorum” ifadesini kullandı.

(Kaynak Tarsus Belediyesi Basın Müşavirliği) 

Bu haber toplam 412 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2