:

:

:

Çamlıyayla'da 'İğne Oyası Festivali 'Coşkusu Görülmeye Değerdi

Başkan Tepebağlı, “İğne Oyasına Uluslararası Platformda Her Türlü Desteği Vermeye Devam Edeceğiz”
Tarih: 15 Ağustos 2017 Salı 10:22
Çamlıyayla'da 'İğne Oyası Festivali 'Coşkusu Görülmeye Değerdi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Mersin Valiliği Himayesinde, Kültür Bakanlığı ve Mersin Büyükşehir Belediyesinin katkıları ile Çamlıyayla Kaymakamlığı ve Çamlıyayla Belediyesinin müştereken düzenlediği Çamlıyayla 3. Geleneksel İğne Oyası Festivali dolu dolu bir programla gerçekleştirildi.

Festival öncesinde Eski Kültür Bakanı İstemihan Talay, Çamlıyayla Kaymakam V. Abdullah Yüksel ve Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı’yı Belediye Hizmet Binasında ziyaret ederek bir süre sohbet.

Sohbet sonunda Abdullah Yüksel ve İsmail Tepebağlı İstemihan Talay’a Festival için hazırlatılan hatıratabağı hediye ettiler.

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği festival öncesinde basın mensupları Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı ile bol bol röportaj gerçekleştirdiler.

Çarşı girişinde kurdele kesilmesi ve kortej yürüyüşüyle festival başlamış oldu. Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Aytuğ Atıcı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çamlıyayla Kaymakam V. Abdullah Yüksel, Tarsus Belediye Başkan V. Rıdvan Aksoy, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Amirleri ve vatandaşların katıldığı kortej yürüyüşünün bitiminde protokol üyeleri Halk Eğitim Merkezinin Sergi Alanı ve İğne Oyası Satış alanlarını gezerek stand görevlileri ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Stand ziyaretlerinin akabinde başlayan programda il olarak Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımız söylendi.

Açılış konuşmasını Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı’nın gerçekleştirdiği protokol konuşmaları Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Aytuğ Atıcı, son olarak Çamlıyayla Kaymakam V. Abdullah Yüksel ile sona erdi.

Protokol konuşmalarının ardından Mersin Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan iğne oyası motifli giysilerin sergilendiği defile gerçekleştirildi. Sergilenen kıyafetler protokol üyelerinin ve alanı dolduran vatandaşların büyük beğenisini topladı.

Defilenin akabinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi Çukurova yöresine ait oyunlarını sergilediler.

Festivalin son bölümü olan konser programında Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Sanatçıları ve Aşık Sefai sahne aldı. Aşık Sefai konserinin son bölümünde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı sahneye davet ederek bir kaç tane şiir okumaına vesile oldu. Başkan Kocamaz’ın okuduğu şiirler davetliler tarafından büyük alkış aldı. Konser programlarının ardından festival sona erdi.

Bu haber toplam 463 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2