:

:

:

Büyükşehir’in Güz Konseri’nde Müzikseverler Bir araya Geldi

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ilk kez Klasik Batı Müziği konseri gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer’in katıldığı Güz Konseri’nde bir araya gelen müzikseverler, ezgileri can kulağıyla dinledi.
Tarih: 18 Ekim 2019 Cuma 11:46
Büyükşehir’in Güz Konseri’nde Müzikseverler Bir araya Geldi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Muazzez İlmiye Çığ’a ithaf edilen İlmiye Valsi’nin de seslendirildiği konser birçok ilke sahne oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Klasik Batı Müziği Topluluğu tarafından Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda Güz Konseri gerçekleşti.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ilk kez yapılan Klasik Batı Müziği Konseri’ne Başkan Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer katıldı. Konserde bir araya gelen müzikseverler, ezgileri can kulağıyla dinledi.

Büyükşehir Belediyesi Klasik Batı Müziği ses ve saz sanatçıları ile Mersin Devlet Opera ve Balesi ses ve saz sanatçılarından oluşan topluluğun verdiği konserde 16 eser dinleyicilerle buluştu.

Soprano Gülin Dönmez, mezo soprano Pınar Duygu Çınar, mezo Betül Yıldırım ve tenör Baran Dönmez’in solistliğini yaptığı konserde, “Türk Marşı”, “Spente Le Stelle”, “Güller ve Dudaklar”, “Allı Turnam” gibi eserlere yer verilirken, bir ilke de imza atıldı. Ünlü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’a ithafen İbrahim Can Otkum tarafından bestelenen İlmiye Valsi ilk kez Şef Anıl Aydın yönetiminde salonda seslendirildi. Konserin sonunda Başkan Seçer, sanatçılara çiçek takdim ederek konuşma yaptı.

“Bizlere yaraşan Mersin’i kültür ve sanat şehri yapmak”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’i kültür ve sanat kenti yapacaklarını, müziğin evrensel olduğunu vurgulayarak, “Kültür, sanat, müzik bunlar evrensel kavramlar. Bizleri bir araya getiriyor. Herhangi bir renk ayrımı olmaksızın. Şahsen beni iyi hissettiriyor. Bütün insanları iyi hissettiriyor. Bu muazzam, müstesna, kadim topraklarda bizlere yaraşan Mersin’i kültür ve sanat şehri yapmak. Bunu da başaracağız, hiçbir endişeniz olmasın” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fatma Yanık ise“Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer, her yerde her zaman ‘Ben Mersin’i kültür ve sanat kenti yapacağım’ diyor.

Başkanımızın söylediği gibi Mersin’i kültür ve sanat kenti yapmak için var gücümüzle hep beraber çalışacağız” diye konuştu.

Bu haber toplam 519 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1