:

:

:

Büyükşehir Belediyesinin İftar Sofraları Kurulmaya Devam Ediyor

Ramazan ayının ilk gününden itibaren ilçelerde vatandaşlarla bir araya gelerek iftar sofralarında buluşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ramazan’ın 6. Gününü Mezitli’de kurulan iftar sofrasında Mezitli ilçesi sakinleri ile birlikte karşıladı.
Tarih: 23 Mayıs 2018 Çarşamba 09:42
Büyükşehir Belediyesinin İftar Sofraları Kurulmaya Devam Ediyor
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve MHP Mersin 1.sıra Milletvekili Adayı Olcay Kılavuz ve MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek de Başkan Kocamaz’ı ve vatandaşları iftar yemeğinde yalnız bırakmadı.                      

Mezitli’de gerçekleşen ve yaklaşık 7 bin 500 kişinin aynı sofrada bulunduğu iftar etkinliğine Başkan Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve MHP Mersin 1.sıra Milletvekili Adayı Olcay Kılavuz, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, MHP Mersin İl Kadın Kolları, Başkanı Berrin Altıntaş,  Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Gökhan Demir, MHP Mersin Milletvekili Adayları, MHP Mersin İlçe Başkanları, Mersin Ülkü Ocağı İlçe Başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda ve dernek başkanları ve binlerce Mersinli katıldı.

Başkan Kocamaz, “Sizler 30 Mart’ta Aziz Atatürk’ün sözünü tuttunuz ve Mersin’e sahip çıktınız”

Mezitli İlçesi’nde kurulan iftar programı öncesi konuşan Başkan Kocamaz, on bir ayın sultanı Ramazan’da Mersinli vatandaşlarla bir araya gelmekten ve aynı sofrada iftar yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “ Hepinizin mübarek Ramazan ayını tebrik ediyorum. Rabbime sizlerle beraber bizleri bu iftar sofralarında buluşturduğu için şükrediyorum. Ramazan insanları bir araya getiren ve bütünleştiren çok özel ay. Bu ayda insanlar birbirleri ile daha çok yakınlaşıyor. Birbirinin derdini daha çok dinliyor. Zengin fakir bu sofralarda bir oluyor. Yardımlaşma ve dayanışma duygusu doruğa tırmanıyor. Duaların kabul olduğu, ibadetlerin makbul olduğu çok özel bir ay. Bu ayın hürmetine özellikle Türk-İslam dünyasında yaşanan tüm olumsuzlukların sona ermesini, İslam âlemi ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz üzerine oynanan oyunların artık herkes tarafından görülmesini diliyorum. Ülkemizin çok önemli bir karar aşamasında olduğu bu dönemde milletimizin bu değerlendirmeleri en objektif bir şekilde yaparak, kararını ona göre vermesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Mersinlilerin 30 Mart 2014’te doğru bir karar vererek Mersin için en doğru seçimi yaptıklarının altını çizen Başkan Kocamaz, “Aslında sizler 30 Mart 2014 tarihinde gerçekten birleştiniz, bütünleştiniz ve aziz Atatürk’ün belirttiği gibi Mersine sahip çıktınız. Allah’ın izni ile sizlerin de dua ve destekleri ile bizlerinde o günden bu yana gece gündüz demeden gayret ediyoruz. Sizlerin hayatını kolaylaştırmak, bu kentin bütün ilçelerinin, bütün yerleşim birimlerinin ihtiyaçlarını gidermek üzere çalışıyoruz. Cenab-ı Allah çıktığımız bu yolumuzu açık etsin. Allah yar ve yardımcımız olsun. Ülkemizin geleceği ile ilgili verilecek kararda da yine milletimizin âli menfaatlerini herkesin göz önünde tutarak karar vermesini niyaz ediyoruz. Böyle güzel ve anlamlı bir günde soframızı paylaştığınız için sizlere teşekkür ederiz” diye belirtti.

Bizler de hep birlikte fakir, zengin demeden bu sofralarda birlikte oluyoruz

Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve MHP Mersin 1.sıra Milletvekili Adayı Olcay Kılavuz, “Ramazan ayınızı en içte duygularımla kutluyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi iki cihanda da daim eylesin. Ramazan ayı şüphesiz paylaşmak, kaynaşmak, dayanışmadır. Bizler de hep birlikte fakir, zengin demeden bu sofralarda birlikte oluyoruz. İnsanlarımızla derdimizi de sevincimizi de paylaşacağız. Ve yüzümüz gülecek.  Rabbim bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine milletimize, devletimize, ülkemize ferahlık getirsin. Hepimize huzurlu günler yaşamayı nasip etsin. Rabbim vatanımızı, milletimizi, devletimizi korusun hepimizi muzaffer eylesin”şeklinde konuştu.

Baki Şimşek, “Filistin’de, Gazze’de çocukların ağlamadığı Ramazanlar diliyorum”

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “İslam dünyasında ve Türk dünyasında kanın akmadığı, gözyaşının olmadığı; Filistin’de, Gazze’de çocukların ağlamadığı Ramazanlar diliyorum. Bütün dünyada mazlumların ve mağdurların sesi olan Türk milletinin bundan sonra da mazlumların ve mağdurların sesi olacağını belirtmek istiyorum. Hepinize hayırlı, bereketli ramazanlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

İftar öncesi alanı dolduran vatandaşlar, İlahi Sanatçısı Hasan Tekerlek’in ilahileri ile buluşurken sonrasında gerçekleştirilen Kuran-ı Kerim tilaveti ile iftarı karşıladılar. Ezanın okunması ile kurulan iftar sofraları sayesinde birbirini tanımayan binlerce insan bir araya gelerek orucunu açtı. Yapılan İftar yemeği duası sonrası iftarlarını yapan vatandaşlar, Kadir Somer’in seslendirdiği hareketli parçalar eşliğinde keyifli bir iftar yapma fırsatı buldu.

Ahmet Coşkun’la şiir dolu bir Ramazan akşamı

İftar yemeğinin ardından Atatürk Parkı’na kurulan Feshane alanına geçen vatandaşlar gerçekleştirilen geleneksel Ramazan etkinlikleri sayesinde eski Ramazanların ruhunu yakaladı. Amfi Tiyatro’da sahne alan Ahmet Coşkun, müzikal yorumu ile Mersinlilere farklı bir tecrübe yaşattı. Müzikal yorum ve şiirin bir arada yer aldığı gösteride Hacı Bektaşi Veli’den, Yunus Emre’ye kadar Türk İslam Dünyası’nın önemli isimlerinin şiirleri seslendirilirken, Selçuklu Sultanı Alparslan’dan Çanakkale Savaşı kahramanlarından Seyit Onbaşı’ya kadar pek çok kahramanın zaferlerinden kısa alıntılar yer aldı. Semazen gösterisi ve semah gösterilerinin de yer aldığı programda Ahmet Coşkun performansı ile büyük beğeni topladı. Program sonunda meşhur şiiri ‘Biz Türkiyeyiz’i seslendiren Ahmet Coşkun Ramazan ayının ruhuna uygun gösterisi ile Mersinlilerden tam not aldı.   

Bu haber toplam 552 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 3