:

:

:

Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısını Yaptı

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 Yılı Aralık Ayı Toplantısı’nın Birinci Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında toplandı.
Tarih: 12 Aralık 2018 Çarşamba 08:38
Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısını Yaptı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda idare tekliflerine ait 13, komisyon raporlarına ait 10 ve gündem dışı 5 olmak üzere toplam 28 madde görüşüldü.

Mecliste MESKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı’nın talebi üzerine, MESKİ Genel Müdürlüğü’nün ilgili harcama birimleri 2018 Yılı sonu itibariyle kullanılmayacağı öngörülen ödenekleri belirlenmiş olup, talep edilen kalemlere toplam 22.200.000,00 TL’nin aktarılması ile ilgili teklif görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.                     

Mersin Merkez ilçesi Deliçay Deresi ikinci kısım işi kapsamında yapılması planlanan köprünün 97 metre mansap tarafında kaydırılması konusu ile ilgili konuşan Başkan Kocamaz, “Deliçay üzerine yapılacak köprü ile alakalı yol güzergâhı değişiyor. Epey bir istimlâk çıkıyor. Tabi biz bu istimlâkleri yapamayız. Dolayısıyla,  ‘istimlâki ilgili kamu kuruluşu tarafından yapılmak üzere’ diye bu kararı çıkarırsak iyi olur.  Yoksa biz buna ekstra istimlâk masrafı yapamayız.

Hâlihazır köprünün üzerinden yüksel gerilim hattı geçiyor diye kaydırmak istiyorlar. Güzergâh kıvrıldığı için yeni istimlâkler gerekiyor. Oradaki tarım alanlarında geçiyor. Dolayısıyla epey bir maliyet gerektiriyor. Nasılsa bunu belediye yapacak diye yapılıyor ama istimlâki ilgili kuruluş kendisi yapsın, imarı biz değiştirelim” dedi.

Meclis toplantısında ayrıca Çukurova Kalkınma Ajansı’nın Sertifikalı Fizibilite Raporu Hazırlama Eğitimi ve Profesyonel Etkili İletişim Teknikleri projelerinin hibe almaya hak kazanması durumunda Büyükşehir Belediyesi’ni Başkan Kocamaz’ın temsil etmesi ile ilgili teklif de oy birliği ile kabul edildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Birinci Birleşimi, alınan kararların Mersin ve tüm ilçelerine hayırlı olması temennileriyle sona erdi.

Bu haber toplam 580 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1