:

:

:

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Biz Kültürümüze, Şiirimize Ozanlarımıza ve Dilimize Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 15.’si düzenlenen Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları, Tarsuslulara yaşattığı unutulmaz gecenin ardından Mersinli sanatseverlerle buluştu
Tarih: 27 Nisan 2017 Perşembe 09:12
Güncelleme: 27 Nisan 2017 Perşembe 09:19
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Biz Kültürümüze, Şiirimize Ozanlarımıza ve Dilimize Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz”
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Mersin Belediyesinden konu ile ilgili olarak şu yazılı açıklama yapıldı:

Halk ozanlarının ve şairlerin sahne aldığı gecede Mersinliler âşıkların atışmaları ile keyifli dakikalar yaşadı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın 15 yıl önce başlattığı ve geleneksel hale gelen Karacaoğlan Şiir Akşamları’nın merkez programı Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda başladı.

Mersinli sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP Yenişehir İlçe Başkanı Umut Topal, MHP Akdeniz İlçe Başkanı Erdoğan Alkaya, MHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Uslu Var, Mersin Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökhan Demir, TÜRKAV Mersin Şube Başkanı Mustafa Tekerek, KKTC Eğitim ve Kültür Ataşesi Yusuf İnanıroğlu, Kerkük Kültür Derneği Başkanı Şemsettin Kuzeci, Türk Dünyası Araştırma Vakfı Bölge Temsilcisi Seyfettin Sidar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Etkinlikte konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türk dünyasını birleştirmek, hem dil birliği hem de kültür birliği sağlamak amacıyla çıktıkları bu yolda 15 yılı doldurduklarını ifade etti.

Başkan Kocamaz, “Biz ısrarla bu etkinliği devam ettirmeye kararlıyız. Artık geleneksel hale gelmiş bir etkinlik. Biz kültürümüze, şiirimize ozanlarımıza ve dilimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Karacaoğlan’ın Türk Halk Edebiyatı için önemli bir şahsiyet olduğunu söyleyen Başkan Kocamaz, “Türk dünyasının böyle bir kültür etkinliğinde ve ortamda bir araya gelmesi, gönlünü Karacaoğlan’la buluşturması bizim açımızdan çok önemli. Karacaoğlan belki 400 yıl önce yaşamış ama hala Türk dünyasının her yerinde yaşıyor. Onun deyişleri dilden dile dolaşıyor. Karacaoğlan Türk Edebiyatının en önemli şahsiyetlerinden birisidir. Türk dünyasını birleştirmiş buluşturmuş, aşkın ve sevdanın ne olduğunu herkese göstermiş” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında bir milleti oluşturan en önemli unsurun dil olduğunun altını çizen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bir milleti bir arada tutan en önemli unsur dilidir.

Dil birliği olmadan millet olmaz. Bizim ana gayemiz yıllardır birbirinden ayrı kalmış Türk milletinin çeşitli boylarını bu tür etkinliklerle bir araya getirmek. Biz bu yolda bir Türk alfabesinin oluşması ve bizden sonraki nesillere karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek adına yoğun bir gayret içerisindeyiz” ifadelerine yer verdi.

Şair Mine Bahçeci’nin sunumuyla gerçekleştirilen gecede, çeşitli yörelerinde gelen âşıklar, Nuricihan Karataş (Âşık Nuri Çırağı), Mansur Alyansoğlu, Ali Rıza Ezgi, İrfan Erdağı (Âşık İrfani), Mürsel Sinan Uğursu, Muhlid Deniz (Muhlis Denizer), Erol Aydın (Âşık Ergani), Osman Erten (Âşık Ferdani), Abdurrehim Sağlam (Âşık Rahim Sağlam) Nurettin Türkan, (Âşık Kul Nuri) sahne aldı.

Âşıkların atışmaları ile renklenen gecede Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da şehitler için yazdığı ‘Düşümdeki Yiğit’ ve Özgecan Aslan için kaleme aldığı ‘Nereye Gidiyoruz’ şiirini seslendirdi.

(KAYNAK:Mersin Büyükşehir Belediyesi) 

Bu haber toplam 582 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2