:

:

:

Borsa İftarda Taşobası Mahallesi ile Buluştu

Başkan Murat Kaya, “Cenab-ı Allah Bu Birliğimizi, Bu Düzenimizi ve Bu Güzelliğimizi Bozmasın”
Tarih: 7 Haziran 2018 Perşembe 09:27
Borsa İftarda Taşobası Mahallesi ile Buluştu
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Ticaret Borsası, Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği iftar yemeğini bu yıl Taşobası Mahallesi’nde (köy) gerçekleştirdi.

Tarsus Ticaret Borsası’nın, Türkiye Diyanet Vakfı Tarsus Şubesi ile birlikte düzenlediği iftar programına Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Boro, İl Müftü Yardımcısı Ali Can, Ticaret Borsası Meclis Başkanı İ. Hakkı Ekincioğlu ve Borsa Meclis Üyeleri, Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü, mahalle muhtarları ve kalabalık bir Taşobası Mahallesi sakinleri katıldı.

Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, yaklaşık 500 kişinin katıldığı iftar yemeği sonrasında yaptığı konuşmasında, Taşobası Mahallesi sakinleri ile oruçlarını birlikte açmanın huzur ve mutluluğunu yaşadığını belirterek “Bilindiği üzere, manevi hazzın ve lezzetin zirve yaptığı kutlu bir dönemden geçiyoruz.        

 İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayının eşsiz ve mana yüklü derin ikliminden millet olarak feyzlenmek ve oluk oluk akan nimet pınarlarından kana kana içmek için ibadetlerimizi yapıyoruz. Cenab-ı Allah, inşallah bu mübarek ay içerisinde tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız duaları kabul ederken, üzerimizden ihsanını, mağfiretini ve himmetini esirgemez.Bizler bugün burada birlik ve beraberlik içerisindeysek devletimiz ayakta, başı dik olduğu içindir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bu akşam bu beraberliğin güzel bir örneğini sergiliyoruz. Bu ayın güzelliği, bereketi, diliyoruz ki sadece bu aya mahsus kalmasın, 12 ay bu güzelliği, bu coşkuyu yaşayalım istiyoruz. Bizler bu güzelliği paylaştığımız zaman daha da güçlü ve kuvvetli oluyoruz. Birbirimize sahiplendiğimiz zaman şehrimiz daha güzel olacak, bizler daha mutlu olacağız. Kendisine özgü güzellikler barındıran bu mübarek günlerin işlerimize başarı, ailelerimize huzur ve bütün İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyorum. Cenab-ı Allah bu birliğimizi, bu düzenimizi ve bu güzelliğimizi bozmasın.” dedi.

Ülkemizin zor bir süreçten geçtiğinin altını da çizen Borsa Başkanı Kaya “Hepinizin bildiği üzere 15 Temmuz’da bir işgal girişimi gerçekleştirilmek istendi. Burada sizlerin ve milletimizin dik duruşu sayesinde bu badireyi atlattık ve Türk Milleti olarak yolumuza devam ediyoruz. Bu süreç içerisinde Türkiye olarak yanımızda hiç kimse yoktu. Daha sonra ise bir Afrin için bir Zeytin Dalı harekâtı gerçekleştirildi. Bu hareket sırasında bakıyoruz ki içeride ve dışarıda bizim dostumuz yok ve yine tekiz. Bizler bu birlikteliği, bu dayanışmayı sağladığımız sürece dimdik ilelebet Allah’ın izniyle ayakta kalacağız. ‘Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır’ sözünden yola çıkararak, bu birlikteliği hiç bozmadan yolumuza devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Murat Kaya, böylesi güzel buluşmada halkımızın kaynaşmasına vesile olan ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Tarsus Müftüsü Hayri Erenay ise, bugün burada bir hayır dayanışmasının gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek " Biz devletimizin sınırlarının her bir metre karesine canlarımızı feda ederek koruduk ve bundan sonra da koruma devam edeceğiz. Cenab-ı Allah bizleri bayraksız, ezansız, vatansız ve hepsinden önemli devletsiz bırakmasın: Ben bu vesileyle Bu sofrada bizlerle paylaşmamıza aracı olan Ticaret Borsası Başkanı ve yönetime, meclisine teşekkür ediyor, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadesini kullandı.

Bu haber toplam 527 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2