:

:

:

Biz Bize Yeteriz Türkiyem

Kampanyaya Mersin’den Destek
Tarih: 2 Nisan 2020 Perşembe 13:44
Biz Bize Yeteriz Türkiyem
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
Vali Ali İhsan Su, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Koronavirüs (Covid-19) salgınına (pandemisine) karşı "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" ‘Milli Dayanışma Kampanyası’ adı altında başlattığı ve öncülük ettiği kampanya kapsamında ilimizde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile bir araya geldi.
Valilik Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya ilimizde faaliyet gösteren oda ve borsa başkanları ile iş dünyasından sivil toplum kuruluş (STK) temsilcileri katıldı.
Toplantıda yaptığı konuşmasında ilimiz genelinde Koronavirüs ile mücadele kapsamında gerekli tedbirlerin alındığını ve ihtiyaç oldukça da ilave tedbirlerin alınmaya devam ettiğini kaydeden Vali Ali İhsan Su, “Bu kapsamda 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızdan evinde yalnız kalan ya da herhangi bir yakını olmayanların ihtiyaçlarını valiliğimiz koordinasyonunda ilçelerimizde Kaymakamlıklarımız başkanlığında oluşturduğumuz Vefa Sosyal Destek Grupları ile karşılıyoruz. Bu çerçevede vatandaşlarımız, 112’yi arayarak ya da kaymakamlıklarımız ve muhtarlıklarımız arasında kurulan iletişim ağı ile ihtiyaçlarını bildirebiliyorlar. Biz de ihtiyaçlarını evlerine teslim ediyoruz.” dedi.
Bu kapsamdaki vatandaşlarımızın maaşlarının da evlerinde teslim edildiğini anımsatan Vali Su, “Bu günler birlik, beraberlik ve dayanışma günleridir ‘Milli Dayanışma Kampanyası’ adı altında “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” milli dayanışma kampanyasını biz de ilimizde sürdürüyoruz. Özellikle yevmiye ile geçimini sürdüren vatandaşlarımız başta olmak üzere alınan tedbirler sebebiyle mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave bir destek amacıyla böyle bir kampanya başlatıldı. Bu çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı bu kampanyaya başta ben olmak üzere vali yardımcılarımız ve kaymakamlarımız olarak birer maaş bağışıyla katkı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.
Sözlerinin devamında Vali Ali İhsan Su; “Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması ile beraber vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız yardımda bulunma taleplerini bizlere ilettiler. Bugün odalarımız ve iş dünyamızın temsilcileri ile bir araya geldik ve bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz.  Ben sizin vasıtanızla tüm vatandaşlarımıza Milli Dayanışma Kampanyasına destek olmaya davet ediyorum. Bu kampanyaya destek veren iş dünyamıza, tüm hayırsever vatandaşlarımıza, katkı sunacak herkese şimdiden teşekkür ediyorum.” dedi.
Koronavirüs ile mücadelede en önemli unsurun evde kalmak ve dışarı çıkmamak olduğunu kaydeden Vali Su,  “Evde Kal Mersin” çağrısında bulunarak sözlerini noktaladı.
Sivil toplum kuruluş temsilcileri ile oda ve borsa başkanlarının kampanyaya desteklerini açıkladığı toplantıda, birlik ve beraberlik mesajları verildi. 
Bu haber toplam 857 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 3