:

:

:

Başkan Seçer, “30 Ağustos, Kurtuluşun Son Adımı, Kuruluşun da İlk Adımının Atıldığı Gün”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programına katıldı.
Tarih: 2 Eylül 2019 Pazartesi 11:05
Başkan Seçer, “30 Ağustos, Kurtuluşun Son Adımı, Kuruluşun da İlk Adımının Atıldığı Gün”
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

30 Ağustos’un “Kurtuluşun son adımı ama kuruluşun da ilk adımının atıldığı gün” olduğunu vurgulayan Seçer, “Mersinlilerin bilmesini isterim ki, Türkiye Cumhuriyeti tarihine damga vurmuş milli bayramlar, bundan sonra layıkıyla Mersin’de kutlanacaktır” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katıldı.

Seçer, burada yaptığı konuşmasında milli bayramların Türk tarihi ve Türk ulusu için önemine değinirken, son yıllarda milli bayram kutlamalarını sekteye uğratan uygulamalara da imza atıldığına dikkat çekti.

 Başkan Seçer, 30 Ağustos’un önemini anlatırken, “Kurtuluşun son adımı ama kuruluşun da ilk adımının atıldığı gün” dedi.

Başkan Seçer, “Mersinlilerin bilmesini isterim ki, Türkiye Cumhuriyeti tarihine damga vurmuş milli bayramlar, bundan sonra layıkıyla Mersin’de kutlanacaktır” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan törende; Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel, Mersin Baro Başkanı Avukat Bilgin Yeşilboğaz, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Parti Meclis Üyesi Fatma Güner, il ve ilçe başkanları ve yöneticileri, il ve ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları ve üyeleri yer aldı.

Törende İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezberlediğini, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay’a okumak istediğini ifade eden Ali Devran Çağlayan isimli küçük bir çocuk kürsüye çıkarak, İstiklal Marşı’nı okudu. Minik çocuk ardından Seçer ve Aktay’ın yanına giderek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Seçer: “30 Ağustos kuruluşun ilk adımının atıldığı gün”

Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, 30 Ağustos zaferinin önemine dikkat çekerek, “Bugün önemli bir gün. Kurtuluşun son adımı ama kuruluşun da ilk adımının atıldığı gün. Tarihimizin önemli günleri var. Özellikle yakın Cumhuriyet tarihinin önemli günleri var. 30 Ağustos onlardan bir tanesi. 29 Ekim 1923 Cumhuriyetimizin kuruluşu kadar önemli bir gün” dedi.

“Torunlarımız bizi unuttu dedirtmememiz lazım”

Son yıllarda bazı siyasi nedenlerle milli bayramların kutlanmasına getirilmek istenen kısıtlamalardan da işaret eden Vahap Seçer, 31 Mart’ta Türkiye’ye baharı getiren anlayışın milli bayramlara da gereken değeri vereceğini ifade etti. Seçer, “Milli bayramlarımız bizim için çok önemli ama son yıllarda bugünleri hafifleten bazı hamleler görüyorduk. Türkiye’ye bahar geldi. Bu baharı getiren aktörler, seçilen aktörler, belediye başkanlarımız, Mersin’de Tarsus, Yenişehir, Mezitli Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı, 30 Ağustos mücadelesini ve bu zaferi kazanan ve daha sonra Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran iradenin kurduğu, yeşerttiği, büyüttüğü Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanları. Bu önemli çünkü bundan sonra bugünlerin anlamı altı çizilerek yaşanacaktır. Bizlere yakışan bu. Yoksa atalarımızın kemikleri sızlar. ‘Biz ne mücadeleler verdik. Yokluk içerisinde savaştık, can verdik, kan verdik. Bu ülkeyi küllerinden tekrar ayağa kaldırdık. Cumhuriyeti, hukuk ve siyaset sistemini kurduk ama torunlarımız bizi unuttu’ dedirtmememiz lazım” şeklinde konuştu.

“Milli bayramlar bundan sonra Mersin’de layıkıyla kutlanacaktır”

CHP’li Belediye Başkanları ile milli bayram kutlamalarının eski coşkusuyla yeniden kutlanacağını vurgulayan Seçer, “Bundan sonra ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, bu bilinçle tüm Mersinlilerin bilmesini isterim ki, Türkiye Cumhuriyeti tarihine damga vurmuş milli bayramlar, bundan sonra layıkıyla Mersin’de kutlanacaktır. Umut ediyorum bizlere destek olan, sahiplenen tüm yurttaşlarımız bundan sonra meydanları daha çok dolduracak. Birlik, beraberlik, kardeşlik türkülerini hep beraber söyleyelim. Tüm ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu vatan uğruna şehit olanları, gazi olanları, alın teri dökenleri, mücadele verenleri saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı. 

Bu haber toplam 385 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 3