:

:

:

Başkan Murat Kaya, 'Ticaret Borsamız Laboratuvarına Süt Analiz Cihazı Bağışlandı'

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, laboratuvarı süt analiz cihazı kazandırıldığını belirtti.
Tarih: 16 Mart 2016 Çarşamba 09:49
Başkan Murat Kaya, 'Ticaret Borsamız Laboratuvarına Süt Analiz Cihazı Bağışlandı'
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Üyeleri Mustafa Teke ve Ali Fırat tarafından Santrifüjlü Gerber Micro II cihazı ile Sarto MA150 nem tayin cihazını Borsa laboratuvarına bağış yapıldığını ifade eden Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Çiğ süt üreticiliğinin çiftlik bazında yapılmaması, küçük üreticilik boyutunda kalması da bazı sorunları beraberinde getirmektedir.

Ancak, küçük üreticiler ülkemizde süt üreticiliğinin temelini oluşturmakta ve önem arz etmektedir. AB ülkelerinde her bir üreticinin ürünü tek tek kontrol edilebilirken ülkemizde bu mümkün değildir. Sadece büyük isletmeler tedarik ettikleri çiğ sütün kontrolünü toplama tanklarından yapmaktadır.

Sütün sağılması, isletmeye ulaştırılması ve kontrolü arasında geçen süre önemli kalite ve ekonomik kayıplara neden olmaktadır.

İnsanlar için temel bir gıda maddesi, üreticimiz ve ülkemiz için çok önemli bir ekonomik değer olan sütün, kalite standartlara uygun olarak üretilmesi amaçlıyor.

Süt sığırcılığı yapan üreticilerimizin sadece gıda güvenliği çerçevesinde değil aynı zamanda süt analiz cihaz ve ekipmanlarının kullanımıyla ulusal ve AB standartlarına uygun ve sürdürülebilir kalitede çiğ süt üretmeleri sağlamak kaliteli çiğ süt üretimi ile ürün kayıplarının önüne geçilerek verimliliğin arttırılması için, Borsamız,  bünyesinde bulunan laboratuarına İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile yürüttüğü Çiğ Süt Üretiminde İyi Hijyen Uygulamalarının ve Kalitenin Sağlanmasına Yönelik Bilgi Alt Yapısının Geliştirilmesi Projesi ile Taşınabilir 8 parametreli Ultrasonik Süt Analiz Cihazı ve Taşınabilir Somatik Hücre Süt Analiz Cihazı kazandırmıştır.

 Sütte gerek kalitenin geliştirilmesi, gerekse sanayicinin talep ettiği sağlıklı ve kaliteli ham madde temininin sağlanması amacıyla, küçük ölçekli çiğ süt üreticilerimizin ihtiyacına binaen Tarsus Ticaret Borsası Laboratuvarına kazandırdıkları Süt Analiz Cihazları için şahsım ve Kurumum adına  teşekkür eder, bu örnek davranışlarından dolayı da kendilerini kutlarız.

 

 

 

 

Bu haber toplam 944 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 3