:

:

:

Başkan KURNAZ ‘’Emekliler Kötü Günler Geçiriyor’’

“Sabır ağacı çatladı! Kötü günler geçiriyoruz”
Tarih: 24 Ekim 2020 Cumartesi 14:06
Başkan KURNAZ ‘’Emekliler Kötü Günler Geçiriyor’’
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
TÜRKİYE Emekliler Derneği (TÜED) Tarsus Şube Başkanı ve Genel Merkez Mali Sekreteri Ömer Kurnaz, emeklilerin ve emekçilerin, pandemi ve beraberinde ki ekonomik sorunlar nedeniyle oldukça sıkıntılı bir süreç yaşadığını kaydederek, “Sabır ağacı çatladı! Kötü günler geçiriyoruz” dedi.
Emeklileri, pandemi konusunda bir kez daha tedbirli olmaya çağıran Başkan Ömer Kurnaz, “Maalesef ki bu virüs en fazla ileri yaş almış emeklilerimizi etkiliyor. Yani hem maddi olarak, hem manevi olarak, hem de can kayıplarıyla emeklilerimizi olumsuz şekilde etkiliyor… Emekli maaşlarının sürekli erimesi nedeniyle gerektiği şekilde beslenemeyen emeklilerimiz, maalesef ki virüs karşısında zayıf kalıyor. Beslenemiyoruz, beslenemediğimiz içinde virüs peşimizi bırakmıyor. Bu noktada aman dikkat edelim!” diye konuştu.
“İçinde bulunduğumuz ortamda hayat pahalılığı aldı başını gidiyor” ifadelerini kullanan TÜED Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, “Çarşı-pazar ateş gibi. Enflasyona bakıyorsunuz, o ayrı bir tartışma konusu. Eylül ayı enflasyonu 0.97; bu rakama kargalar güler! Yani pazarın enflasyonuyla, bizim Maliye’nin enflasyonu birbirini tutmuyor. Biz bunları biliyoruz. Dişimizi sıka sıka dişimizde, kemeri sıka sıka kemerimizde yer kalmadı. Kötü günler geçiriyoruz” dedi.
Gazetemize açıklamalarda bulunan Başkan Kurnaz, “İnşallah Allah’ın bize bahşettiği bu canı, virüsün kol gezdiği böylesi bir ortamda kurtarırız. Dileğimiz emeklilerimizin, dar gelirli insanlarımızın refaha kavuşmasından yanadır. Bunun için dua ediyoruz. Buradan siyasi partilerimize, hükümete çağrıda bulunuyoruz. Artık biraz da dar gelirlileri düşünün, emeklileri düşünün, işçileri düşünün, asgari ücretlileri düşünün. Yani düşünün, düşünün, düşünün. Tabanda bulunan bu insanların oranı yüzde 80’dir. Bu noktada sadece yüzde 20’yi düşünerek hareket etmeyin tabandaki çoğunluğa göre hareket edin” şeklinde konuştu.
Türkiye Emekliler Derneği olarak, imkanlar ölçüsünde emeklilere katkıda bulunmaya, yardımcı olmaya çalıştıklarına vurgu yapan Başkan Ömer Kurnaz, “Şubelerimiz, mahallinde yapılması gerekenler konusunda emeklilerimize destek oluyor. Bu konuda görevli arkadaşlarımız bulunuyor. Birçok kurumla yaptığımız anlaşma gereği emeklilerimize yönelik taksitli ve indirimli hizmet veya satışlar yapılıyor. Tarsus Şubesi olarak birçok kurum ve kuruluşla yapılan anlaşmalar doğrultusunda 50-60 kaleme varan şekilde indirim anlaşmaları mevcut. Değerli emeklilerimiz, dernek şubemize zaman zaman uğrayarak bu konuyla ve diğer konularla ilgili olarak bilgiler alabilirler. Çalışmalarımızı yerinde görüp, sunulan imkanlardan faydalanabilirler. Gelinen noktada sabır dilemiyorum. Çünkü sabır ağacı çatladı! Mücadele edeceğiz. İnşallah bu mücadelenin sonunda hem emekliyi, hem de çalışanları-emekçileri refaha ulaştıracağız. Temennimiz devlet büyüklerimizin ve siyasilerimizin sesimize kulak vermesidir. Biz tabanda bağırıyoruz, can çekişiyoruz. İnşallah onlar can simidi olurlar, bizleri arzu ettiğimiz yaşam düzeyine çıkartırlar” dedi.
Başkan Ömer Kurnaz, emeklilere uygun koşullarda odun veya kömür temini konusunda gerekli olan anlaşmayı sağladıklarını da söyleyerek, tonu 700 TL’den taksitli olarak meşe odununun mevcut olduğunu, yine kömür konusunda da gerekli anlaşmanın yapıldığını belirtti. Başkan Kurnaz, odun veya kömür konusunda emeklilerin TÜED Tarsus Şubesine başvuru yapmalarını sözlerine ekledi. 
Bu haber toplam 589 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2