:

:

:

BAŞKAN KOCAMAZ, “MARATONDA TÜM MERSİN, ŞEHİTLERİMİZ İÇİN TEK YÜREK OLDU”

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 Aralık 2016 tarihinde düzenlenen 2. Uluslararası Mersin Maratonu'nun 'Teşekkür ve Değerlendirme Toplantısı' gerçekleştirildi.
Tarih: 23 Aralık 2016 Cuma 10:26
BAŞKAN KOCAMAZ, “MARATONDA TÜM  MERSİN, ŞEHİTLERİMİZ İÇİN TEK YÜREK OLDU”
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Toplantıda tüm katılımcılara desteklerinden dolayı teşekkür eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Maratonumuzda tüm Mersinliler ile birlikte şehitlerimiz için tek yürek olduk” dedi.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına koşulan ve 20 binden fazla katılımcının ellerinde Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik mesajı verdiği 2. Uluslararası Mersin Maratonu'nun Teşekkür ve Değerlendirme Toplantısı'na, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mahmut Halal,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, Mersin Çevik Kuvvet Şube Müdürü Hakan Sarak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serbülent Sevdi, Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Korer Özbenli, Türkiye Spor Yazarları Derneği Mersin İl Temsilcisi ve Adana Bölge As Başkanı Ali Adalıoğlu, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Mersin Şube Başkanı Mithat Ertaş, Atletizm İl Temsilcisi Halil Oğuz, MHP İl Genel Sekreteri Ufuk Öner, Tüm Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Şeref Bolat, Mersin Forum AVM Genel Müdürü Adem Erol ve Mersin Büyükşehir Belediyesi daire başkanları katıldı.

2. Uluslararası Mersin Maratonu ile ilgili yapılan kısa bir sunum ve video gösterimi ile başlayan toplantıda konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, özenli çalışmalar sonucu başarılı bir organizasyona imza attıklarını ifade etti.

“Bu Tür Organizasyonlar Kentin Tanımı İçin Önemli”

Başkan Kocamaz, “Valiliğimiz, Kent Konseyimiz ve kentimizin ortak paydaşlarıyla birlikte çok güzel ve anlamlı bir organizasyona imza attık. Zor bir organizasyon. Bunu bir anda mükemmel hale getirme şansınız yok ama her yıl eksiklikleri tamamlayarak mükemmelliğe doğru gidiyoruz. Geçen yılki katılımın 10 katı bir katılım gerçekleştirildi. Demek ki Mersin artık bu organizasyonu sahiplenmeye başladı” dedi.

Bu gibi etkinliklerin kentlerin tanıtımında önemli rol oynadığının altını çizen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 2. Uluslararası Mersin Maratonu'nun ulusal basında da büyük yankı bulduğunu söyleyerek, “Maraton dünyada birçok kentte yapılıyor, insanları bir araya getiriyor, turizmin alt yapısını oluşturuyor. Maraton aracılığıyla katılımcılar 42 km koşuyor, koşarken de şehri yakından tanıyor. Özellikle canlı yayınlar ve spor kanalları aracılığıyla kentimiz en iyi şekilde tanıtılmış oluyor. İstanbul'da spor yazarları ile bir araya gelerek onları maratona davet ettik ve bu konuda da başarılı olduk. Çok sayıda spor yazarı da buraya geldi ve maratonumuz canlı ve yazılı olarak medyada çok geniş yer aldı” şeklinde konuştu.

“Terörden Korkmadığımızı Gösterdik”

Maraton öncesi İstanbul Beşiktaş'ta yaşanan hain saldırının bu ülkeye gönül vermiş olan herkesi derinden yaraladığını ancak maratonun iptal edilmesi konusunda kendilerine gelen talepleri geri çevirdiklerini söyleyen Başkan Kocamaz konuşmasında, “Eğer biz maratonumuzu ertelemiş olsaydık teröristlerin ekmeğine yağ sürmüş olacaktık. Biz terörden korkmadığımızı, bu ülkenin daha nice başarılara imza atacağını göstermek adına bu işten vazgeçmeden şehitlerimiz için tek yürek olduk” ifadelere yer verdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, konuşmasının devamında birlik ve beraberliği pekiştirecek bu tür organizasyonların ve etkinliklerin iptal edilmemesinin ülkenin azimli ve kararlı tutumunu korumak adına önemli olduğunun altını çizdi. Türk milletinin acılar ve zorluklar içinde her dönem bir olmayı başarmış bir millet olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Türk milleti hiçbir zaman hainlere pabuç bırakmaz ve bırakmayacaktır” dedi.

“Amacımız Mersin'i Spor Kenti yapmak”

Mersin'i bir bütün olarak düşündüklerini ve Mersin'i bir spor kenti olarak marka haline getirmek için daha birçok başarılı organizasyona imza atacaklarını söyleyen Başkan Kocamaz konuşmasında, “Mersin'i birçok konuda turizm bölgesi yapma gayreti içerisindeyken Akdeniz Oyunları vesilesiyle kentimize kazandırılan tesislerle Mersinimizi bir spor kenti haline getirmek en büyük amacımız. Bu yolda yanımızda olan ve emek gösteren herkese çok teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

Başkan Kocamaz, yaptığı konuşmanın ardından 2. Uluslararası Mersin Maratonu'nun gerçekleşmesinde katkı sağlayan paydaşlara ve Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür sertifikası verdi. 

Bu haber toplam 924 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2