:

:

:

Başkan Can, İstiklal Marşı’nın 97’nci Yıl Dönümünü Kutladı

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 97’nci yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
Tarih: 13 Mart 2018 Salı 10:59
Başkan Can, İstiklal Marşı’nın 97’nci Yıl Dönümünü Kutladı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Başkan Can, “İstiklal Marşımız milli mücadelemizdeki duygunun ve azmin simgesidir. Birlikteliğimizin, gücümüzün ana unsurlarını barındıran şair eliyle mısralara dökülmüş halidir.

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından mısralara dökülen marşımızın her kelimesinde, her mısrasın da azim, kararlılık, cesaret ve kahramanlık vardır.  İstiklal Marşımız kahramanlık destanının yazıldığı bağımsızlık savaşlarımızı ölümsüzleştiren bir eserdir. ‘Allah  bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyen Mehmet Akif Ersoy bu sürecin ne kadar meşakkatli bir süreç olduğunu ifade etmiştir.

 Türk milleti kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla ve kahraman askeriyle ülkesinin bir karış toprağını düşmana vermemek için canla başla mücadele etmiştir.

Bizlere de düşen görev şanlı şerefli tarihimize atalarımıza layık olmak ve şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmaktır. Eminim ki İstiklal Marşımız, bugün Afrin Zeytin dalı harekatında vatan için, bayrak için, ezan için canı pahasına mücadele eden polis ve askerimize de güç ve konsantrasyon sağlıyordur.

Allah onları muzaffer eylesin. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın meclisimizde kabulünün 97’nci yıl dönümünü kutlarken, merhum İstiklal şairimizi rahmet ve şükranla anıyorum” ifadesini kullandı.

Bu haber toplam 458 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2