:

:

:

Başkan Can, İslam Aleminin Kadir Gecesini Kutladı

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Tarih: 21 Haziran 2017 Çarşamba 10:35
Başkan Can, İslam Aleminin Kadir Gecesini Kutladı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Belediyesinden konu ile ilgili olarak şu yazılı açıklama yapıldı:

Başkan Can, 21 Haziran Çarşamba gününü 22 Haziran Perşembe gününe bağlayan gecenin Kadir gecesi olduğunu ifade ederek, İslam aleminin Kadir Gecesini kutladı.

Başkan Can, “Ramazan ayı hadîs-i şeriflerde geçtiği üzere rahmet, bereket, mağfiret ve cehennemden kurtulma ayı olarak değerlendirilmelidir.

Bu mübarek ay boyunca hemşerilerimizle birlik ve beraberlik içinde güzel bir Ramazan ayını daha idrak etmenin mutluluğunu yaşadık. Cenab-ı Allah tuttuğumuz oruçları ve bütün ibadetlerimizi kabul eylesin. Bu mübarek ay da, birkaç gün sonra sona erecek ve Allah’ın izni ve keremiyle bayrama kavuşacağız.

Kadir Gecesi, bilindiği üzere alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammet (S.A.V.)’e Kur’an-ı Kerim’in vahyedilmeye, indirilmeye başlandığı gün olması münasebetiyle biz Müslümanlarca ayrı bir öneme sahiptir.

Çarşamba akşamı Kur’an-ı Kerîm’de bin aydan daha hayırlı olduğu ifade edilen Kadir Gecesi’ni idrak etmenin sevincini yaşayacağız. “Bana dua edin, icabet edeyim” diyen kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan Rabbimiz bu gecede yapacağımız dualarımızı kabul eylesin.

Yüce Kitabımızın indirilmeye başlandığı gece olan mübarek Kadir Gecesi’nin tüm İslam alemine, milletimize ve ülkemize barış, huzur ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Bundan sonraki günlerimizin Ramazan ayının bereketi, Kadir Gecesi’nin heyecanı ve bayramın sevinci içerisinde geçmesini temenni ediyorum” ifadesini kullandı.

(KAYNAK:Tarsus Belediyesi) 

Bu haber toplam 354 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2