:

:

:

Başkan Bozdoğan, Fırıncıları Gece Yarısı Denetledi

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, vatandaşların sağlıklı, standartlara uygun gıda tüketimini sağlamak amacıyla zabıta ekipleri ile birlikte, gece saatlerinde kent genelinde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve imalathaneleri denetledi.
Tarih: 13 Mayıs 2019 Pazartesi 10:35
Başkan Bozdoğan, Fırıncıları Gece Yarısı Denetledi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

-EKİPLERİ, TEK TEK KONTROL ETTİ-

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, zabıta ekipleriyle birlikte, ilçedeki fırınlara yönelik hijyen ve gramaj denetimi yaptı. Gıda mühendisinin de hazır bulunduğu kontrollerde, hamurun yapıldığı tekneler, hamurların bekletildiği odalar, işletmenin temizliği ve sağlığa uygunluk durumu, ekmek ve pide gramajları,  işyeri açma ruhsatları ile dezenfekte belgelerine tek tek bakıldı.  Sahur vaktine kadar süren kontrollerde işyerlerinin genel temizlik kurallarına uyduğu ve uygun standartlarda ekmek ürettikleri belirlendi.

-DENETİMLER SÜRECEK-

Vatandaşların kaliteli ve sağlıklı hizmet alması amacıyla gerçekleştirilen denetimler hakkında açıklama yapan Başkan Bozdoğan, “Yaptığımız denetimlerde olumsuz bir durumla karşılaşmadık. Halkımızın tükettiği ekmeklerin üretildiği fırınların sağlık, temizlik ve hijyen açısından denetlenmesi çok önemli. Kentimizde yaklaşık 350 bin kişi yaşıyor. Bu tür rutin kontrolleri periyodik denetlemeler çerçevesinde sürdüreceğiz ve halkın sağlığı için elimizden geleni yapacağız. Denetimlerimizin yanı sıra vatandaşlarımız eğer olumsuz bir durumla karşılaşırsa Belediyemizin Zabıta Müdürlüğüne şikâyette bulunmasını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Bozdoğan, işletme sahipleri ile çalışanlarla bir süre sohbet etmesinin ardından hijyene ve gramaj kurallarına dikkat eden fırıncılara, gösterdikleri özen dolayısıyla teşekkür etti.

Bu haber toplam 458 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1