:

:

:

Bakan Elvan, Tarsus’ta Havalimanı İnşaatı ve Üç Mahalleyi Ziyaret Etti

“Türkiye'nin İkinci Büyük Havalimanı Çukurova Bölgesel Havalimanı Olacak”
Tarih: 12 Haziran 2018 Salı 10:20
Bakan Elvan, Tarsus’ta Havalimanı İnşaatı ve Üç Mahalleyi Ziyaret Etti
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Ali İhsan Su ile birlikte Tarsus’ta  yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu.

Elvan, daha sonra Elvan, Tarsus’un Bahşiş, Atalar ve Yeşiltepe mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelip 24 Haziran'da yapılacak seçimler için destek istedi.

Bakan Lütfi Elvan, daha sonra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın annesi Hacı Lütfiye Kocamaz adına Tarsus ilçesi Anıt Mahallesi'nde yaptırılan cami açılışına katıldı.

-İLK DURAĞI ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVALİMANI İNŞAATI OLDU-

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan,  Vali Ali İhsan Su ile birlikte Tarsus’ta  yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatını inceledi.

Yüklenici firma temsilcilerinden çalışmalarla ilgili brifing alan Elvan, daha sonra inşaat sahasını gezdi, terminal binası ve ana pistteki betonlama çalışmalarını yerinde inceledi.

Elvan, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada Havalimanı inşaatında alt yapı ile ilgili çalışmaların büyük oranda tamamlandığını söyledi. “Çukurova Hava Limanı'nın 30 milyon yolcu kapasitesi ile Türkiye'nin ikinci büyük hava limanı olacağını söyledi.

Hava limanında son derece yoğun bir çalışma yürütüldüğünü kaydeden  Elvan, "Her hangi bir aksaklık söz konusu değil. Hedefimiz 2019 yılında Çukurova Bölgesel Hava Limanı'nın tüm Türkiye'nin hizmetine sunmak" dedi.

Havalimanı inşaatında alt yapı ile ilgili çalışmaların büyük oranda tamamlandığını dile getiren Elvan, "Şu anda ana pistin betonlama çalışmaları devam ediyor. İki pist olacak. Bunların biri ana pist, diğeri ise yedek olarak kullanılabilecek pist. Bunun dışında 9 adet taksi yolu olacak.                                

Hem yolcu uçakları için bir apron olacak hem kargo uçakları için hem de özel uçaklar için birer apron olacak. Pistimizin uzunluğu 3 bin 500 metre ve 60 metre eninde olacak. Bu pistin altında yaklaşık 4 metre dolgu var. Bunların tamamı bitirilmiş durumda, apronların ve taksi yollarının alt yapısı bitirilmiş durumda. Sadece betonlama çalışması kaldı. Hava sıcaklığı nedeniyle daha çok gece betonlama çalışmaları yürütülüyor. İnşallah ağustos ayında alt yapı hemen hemen bitirilmiş olacak"dedi.

Elvan, üst yapının da ihalesine çıkıldığını ve üst yapı çalışmalarına süratle başlandığını dile getirerek, "Ana terminalde betonlama çalışması devam ediyor. Terminal binası 145 bin metrekarelik bir alana oturmuş durumda. Bunun anlamı, 500 bin metrekarenin üzerinde kapalı alan olacak demektir. 3 ile 5 kat arasında değişen bir terminal binamız olacak. Dolayısıyla 500 bin metrekare kapalı alan olacak ve Türkiye'nin ikinci büyük hava limanı olacak. O açıdan biz çok önemsiyoruz. Üst yapı ile ilgili de çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor" diye konuştu.

-ELVAN, MAHALLE ZİYARETLERİNDEN SONRA HACI LÜTFİYE KOCAMAZ CAMİİ AÇILIŞINA KATILDI-

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan,  Tarsus’un Bahşiş ve Yeşiltepe mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelip 24 Haziran'da yapılacak seçimler için destek istedi.

Elvan, “Elvan, "Milletimiz istikrarın devamını, daha hızlı kalkınma ve daha güçlü yönetim istedi. Terörle mücadele kesintiye uğramasın istedi. Bakın Afrin'i başlarına yıktık. Şimdi de Kandil'i başlarına yıkacağız. Milletimiz birlik, huzur, istikrar, yatırımlarımızın, dev projelerimizin devamını istiyor. İnşallah 24 Haziran'da sizler gereğini yapacak mısınız?" dedi.

Daha sonra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın annesi Hacı Lütfiye Kocamaz adına Tarsus ilçesi Anıt Mahallesi'nde yaptırılan cami açılışına katılan Elvan, burada yaptığı konuşmada, mübarek bir günde kutsal bir mekanın açılış törenine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Geleneklerin yaşatılması gerektiğini bildiren Elvan, "Cennet anaların ayağı altındır diyoruz ve buna inanıyoruz. Hem annelerimize hem de değerlerimize sahip çıkacağız. Bu değerlerimizi bu tür muhteşem camilerle yıllarca, yüzyıllarca yaşatacağız.

Bu son derece önemli. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah bu cami sonsuza dek yaşayacak, ayakta kalacaktır." diye konuştu.

Kocamaz da bugünün hayatının en mutlu günü olduğunu belirterek, "Analarımızın hakkını onları sırtımıza alıp yaya olarak hacca götürsek ödeyemeyiz. Çile çekip bizlerin okuması, bir yerlere gelmesi için gece gündüz demeden çalışan, hayatını feda eden, yemeyip yediren, giymeyip giydiren analarımızı ve babalarımızın hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz." dedi.

Bu haber toplam 565 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1