:

:

:

Adalet Ormanı’nda Bin Fidan Toprakla Buluştu

Türkiye’de eş zamanlı olarak Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen “Adalet Ormanı”, Tarsus’ta dikilen fidanlar ile oluşturuldu.
Tarih: 22 Mart 2019 Cuma 09:41
Adalet Ormanı’nda Bin Fidan Toprakla Buluştu
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus’un Eski Ankara Yolu Kurbanlı Mevkiinde oluşturulan ‘Adalet Ormanı’ Denetimli  Serbestlik Müdürlüğü ve Tarsus Açık Ceza İnfaz Kurumu tarafından organize edilen fidan dikme törenine Kaymakam Yüksel Ünal. Cumhuriyet Başsavcısı  Mehmet Sabri Kılıç eşi Nesrin Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Burak Demirtaş, İlçe Emniyet Müdürü Halis Ünal, Müdür Yardımcısı Oğuz Şahin, Denetimli Serbestlik Müdürü Ebru Yıldırım Kocalar, Adalet Komisyon Başkanı Ferhat Karakuş ve diğer protokole mensup üyeler katıldı.

Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, fidan dikme töreninde bir konuşma yaparak, proje ile  hükümlü, yükümlü ve personelde ağaç ve orman sevgisinin pekiştirilmesi, çevre duyarlılıklarının artırılması, hükümlü ve yükümlülerin sosyal faydası  daha yüksek olan ağaçlandırma çalışmalarında istihdam edilerek yeniden topluma kazandırılmasını hedeflendiklerini belirtti.

Tarsus Orman İşletme Müdürü Muhammed Arslanhan,  ormanların korunması, çevrenin ağaçlandırılmasının hem Türkiye’nin hem de dünyanın en önemli sorunları arasında yer aldığını söyledi.

Aslanhan, “Hepimiz hem doğal olarak hem de emekle yetişen ormanları korumalı, yaşatmalı ve tükenmez bir doğal kaynak olarak değerini bilmeliyiz. İklim değişikliğinin olumsuz tesirlerinin azaltılması, erozyonla toprak kaybının önlenmesi, verimli zirai alanlarının korunması, hava kirliliğinin ve gürültünün azalması, etrafında yaşayanlara iş imkanı sağlaması gibi çok önemli faydalar ormanlarımız tarafından bize sunulmaktadır” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bin adet fidan, etkinliğe katılanlar tarafından toprakla buluşturuldu.

Bu haber toplam 445 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2