:

:

:

15 Temmuz Şehitleri, Anıldı

Kaymakam Yüksel Ünal, “Bugün Bize Düşen En Önemli Görev Mücadeleyi Aynı Kararlılıkla Yürütmek Olmalıdır”
Tarih: 16 Temmuz 2019 Salı 09:31
15 Temmuz Şehitleri, Anıldı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Tarsus Şehitliği'nde tören düzenlendi.

 Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ile protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil bırakarak, yakınlarına sabır diledi.

Şehir Mezarlığı'ndaki Şehitlik Anıtı önünde düzenlenen törene Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal’ın yanı sıra Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Jandarma Komutanı Binbaşı Erhan Erbay,  Tarsus Garnizon Komutanı Yüzbaşı Şükrü Uzundağ,  İlçe Müftüsü Ali Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin ve diğer protokole mensup kişiler katıldı.

Kur'an-ı Kerim ve duaların okunmasıyla başlayan törende Kaymakam Ünal ve Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, protokol üyeleri, şehit mezarlarını tek tek gezerek karanfil bıraktı.

Burada şehit aileleriyle de yakından ilgilenen protokol üyeleri, onlarla sohbet ettiler.

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü yeni bir milli heyecan, onur ve gururla andıklarını belirtti.

Ünal, “15 Temmuz 2016 her yönüyle şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktası oldu.

Türk tarihi Milletimizin bütün dünyaya karşı onurunu, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz destanlarla doludur.   

Türk milleti, kendi silahını yine kendi milletine doğrultan ihanet içerisindeki bu hainlere karşı genç-yaşlı, kadın-erkek demeden Türk bayraklarıyla sokaklara ve meydanlara çıkarak canları pahasına silahların, tankların ve bombaların karşısında göğsünü siper etmiş ve şehitlerimizin kanlarıyla sulanan kutsal vatanını sonsuza kadar koruyacağını, halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu bir kez daha tüm dünyaya ispatlamıştır.

15 Temmuz gecesi minarelerimizden okunan selalar ile birlik ve beraberlik çağrısına, bütün kesimleri kalplerindeki iman gücü, vatan ve millet sevdasıyla icabet ettiler.  Milli irade ruhunun adeta şaha kalktığı bu muhteşem direniş, milletimizin meydanlardaki vatan ve bayrak çığlıklarıyla taçlandırıldı.

Şüphesiz ki; ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birlik ve beraberliğine, huzuruna yönelik yapılan bu alçakça girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır.

Bugün bize düşen en önemli görev, şehitlerimizin emaneti olan bu kutsal vatan topraklarına aynı inanç ve kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast etmeye teşebbüs eden hain odaklara karşı dikkatli olmak ve mücadeleyi aynı kararlılıkla yürütmek olmalıdır.

Kahraman milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutladığımız bugün vesilesiyle; istiklali ve istikbali için, canı pahasına ülkesini savunan 15 Temmuz şehitlerimizi ve tarih boyunca aynı mukaddes değerler uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum”

Bu haber toplam 454 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 3