:

:

:

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ Etkinlikleri Düzenlendi

Tarsus’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında çeşitli programlar düzenlendi.
Tarih: 17 Temmuz 2017 Pazartesi 09:46
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ Etkinlikleri Düzenlendi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Cuma namazı çıkışında şehitlerin ruhuna Tarsus İlçe Müftüsü Hayri Erenay tarafından okunan dualar sonrasında lokum ve limonata dağıtıldı.

Tarsus Kaymakam  Yüksel Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü  Mehmet Kalaycı, beraberindeki heyetle birlikte, Mustafa İstemihan Talay Yatılı Bölge Okulundaki 15 Temmuz Şehitleri Müzesi'ni ziyaret etti.

Etkinlikte, müzedeki darbe girişimini anlatan tablo ve resimler incelendi.

15 Temmuz Cumartesi günü ise saat: 19.30’da Cumhuriyet meydanından Hükümet konağı önüne kadar yürüyüş düzenlendi.

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ise 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle şu düşüncelerine yer verdi;

 “15 Temmuz 2016 akşamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş hain bir saldırıya maruz kaldı. Asker görünümlü hainler, Devlete ve Türk milletinin milli iradesine karşı bir darbe ve işgal girişimi düzenledi.  Bu hain darbe teşebbüsü Türkiye Cumhuriyetinin geleceğini dış güçlerin eline teslim etmeyi, Türkiye Cumhuriyetini sömürgeci Batılı devletlerin işgaline zemin hazırlayacak bir kaos ortamına sürüklemeyi amaçlıyordu.

7 bin yıllık geçmişe ve hafızaya sahip Türkiye Cumhuriyeti Devleti refleks göstermiş, tanka karşı yürüyen Aziz Milletimiz genlerindeki binlerce yıllık ruhla hareket etmiştir. Bu ruh Çanakkale ruhudur, Milli Mücadele ruhudur.

Bu ruh, kültürel siyasal ve etnik farklılıklarımızı bir kenara bırakarak vatanımıza sahip çıktığımızı yedi düvele gösterdiğimiz Yenikapı ruhudur.

15 Temmuz günü vatanına ve demokrasiye sahip çıkan Türk Milleti, tanklara karşı yürümüş, sapanla uçaklara karşı koymuş, kurşunlara göğsünü siper etmiştir. Hain işgal girişimi süresince Aziz milletimiz vatan topraklarını yaşam alanı olmanın ötesinde istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere ve dış mihrakların ülkemizi ele geçirme planlarına karşı tüm halkımızın bir ve beraber olmasını diliyor; 15 Temmuz’un yıl dönümünde bir kez daha bu süreçte vatan uğruna canlarını veren şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum.” 

Bu haber toplam 523 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2