:

:

:

14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Füsun Kaleli, “Biz Sağlıkçıların ve Hekimlerin Hedefi Ülkemizi Sağlık Alanında En İleri Seviyeye Çıkarmaktır”
Tarih: 15 Mart 2019 Cuma 12:42
14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus’ta 14 Mart Tıp Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtı'na İlçe Sağlık Müdürü Füsun Kaleli ve sağlık personeli tarafından çelenk sunumu ile başladı.

Törene Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Şevket Can, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, doktorlar, sağlık çalışanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Dr. Füsun Kaleli, sağlığa yapılan yatırımlar ve yeni planlamalar sayesinde hastanelerde uzun ilaç ve hasta kuyrukları döneminin sona erdiğini söyledi.

Kaleli, "Sağlık hizmeti sunucularının lideridir hekimler hekimlik en özverili en onurlu en Saygın en zor mesleklerden biridir Çünkü Bizler insanlara en değerli hazinelerini yani sağlıklarını sunuyoruz. Peygamberimiz bir hadislerinde iki nimet vardır ki insanların çoğu bunu aldanmıştır biri sağlık diğeri boş vakittir demiştir Kanuni de bir sözünde olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi diyerek sağlığın önemini vurgulamıştır. Biz sağlıkçıların ve hekimlerin hedefi ülkemizi sağlık alanında ileri en ileri seviyeye çıkarmak insanların hak ettiği sağlığı en etkin en hızlı en ileri düzeyde sunmaktır. Son yıllarda sağlık alanındaki gelişmeler Türkiye'de sağlığı basamak atlatmıştır gerek altyapı gerek yatırımlar gerekse sağlık hizmeti sunumunda gelişmeler son derece mutlu edicidir ama sağlıktaki en önemli gelişme vatandaşın sağlığa ulaşması kolaylaşmıştır. İlçe Sağlık müdürlüğümüz tarafından yürütülen Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile ortak yürütülen projemiz Yaşlılara Saygı ve Temiz evim projesi ile Siz Gelmediniz Biz geldik adlı Gezici kanser tarama aracımız Nisan başında hizmete girecekdir. Bu iki güzel projede bizlere verdiği destekten dolayı kaymakamımıza teşekkür ederiz.

Tabii ki biz hekimlerin de sorunları vardır en önemlisi son zamanlarda hekimleri yapılan şiddettir. Bu durum hepimizi çok üzmek TV etkilemektedir ama inanıyorum ki biz hekimlerin sahip olduğu istek güven azim ve inanç 2023 vizyonunda ülkemizi sağlıkta en gelişmiş ülkeler seviyesine çıkaracaktır" dedi.

Kaymakam Ünal ise, insan hayatının sağlıklı bir şekilde geçmesi konusunda doktorlar ve sağlık çalışanlarına önemli görevler düştüğünü belirterek, tüm doktorlar ve sağlık çalışanlarına saygı gösterilmesini istedi.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlara elma dağıtıldı.

Bu haber toplam 540 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2