:

:

:

" Çocuk İhmal ve İstismarı" Paneli Düzenlendi

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, çocuğun ihmal ve istismar edilmesi ‘’Çocuğun içerisindeki iyilik duygusunu öldürmekte ve güvenilir dünya inancını zedelediğini söyledi.
Tarih: 14 Şubat 2019 Perşembe 10:04
" Çocuk İhmal ve  İstismarı" Paneli Düzenlendi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Şehitishak İlkokulu Toplantı Salonu’nda düzenlenen panel, Tarsus Kaymakamlığı koordinatörlüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından İlçemizde görevli Rehber öğretmenleri ve rehberlikten sorumlu idarecilere yönelik ortaklaşa ´Çocuk İhmali ve İstismarı´ konulu eğitim paneli düzenlendi.

Panele Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, İlçe Sağlık Müdürü Füsun Kaleli, Tarsus Gençlik ve Spor Müdürü Murat Tarsuslu, İlçemizdeki rehber öğretmenler alanında çalışan Aile Sosyal Destek Programı(ASDEP) personelleri, meslek elemanları, idarecileri ve ilçemizdeki kurum amirleri katılım gösterdi.

Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr Necmi Çakın, Doç. Dr Gonca Gül Çelik, Doç Dr. İsmail Sanberk, Öğr. Gör. Dr Perihan Çam Ray’ın konuşmacı olarak katıldığı panelde Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya açılış konuşması yaptı.

Kaymakam Yüksel Ünal, panelde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Ülkemizin geleceği yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir.

 Çocuk ihmal ve istismarı ile ilgili söylenecek çok şey vardır, ancak benim vurgulamak istediğim nokta; çocukların saf ve temiz olmaları, insanlara yardımcı olma, araştırma ve keşfetme güdüsü içinde olduklarıdır.

İşte bu duygular istismarcılar tarafından fark edilmekte ve maalesef kötü amaçlar için kullanılmaktadır.

Çocuğun ihmal ve istismar edilmesi ‘’Çocuğun içerisindeki iyilik duygusunu öldürmekte,güvenilir dünya inancını zedelemektedir.

Yapılan araştırmalar ihmal ve istismar mağduru çocukların yaşamları boyunca yaşadıkları travmanın izini taşıdıklarını göstermektedir.

Unutulmamalıdır ki aile içerisinde örselenmiş, söz hakkı verilmemiş, ihtiyaçları karşılanmamış çocuklar daha fazla risk grubundadırlar.

Bugün alanında uzman değerli hocalarımızın sunumları ile çocuk ihmal ve istismarının önlenmesi konusunda eksik yanlarımızı göreceğimize ve bundan sonraki süreçte daha doğru mücadele edeceğimize inanıyorum.’’

Konuşmaların ardından katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği panel, soru-cevaplarla konular pekiştirilerek çalışmalar tamamlandı.

Bu haber toplam 412 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2